Opgave to fra Xtracon Chess Open

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

SSN Studie_XCO_2016_2

Det går ikke helt så tjept som sidste år med deltagerantallet til den årlige sommer-open i Helsingør, der nu bærer navnet Xtraccon Chess Open. Med 375 tilmeldte og en stadig åben tilmelding er de 431 dog ikke umuligt at nå – og under alle omstændigheder er det Danmarks største skakturnering.

 

(Slutspilstudie af Steffen Slumstrup Nielsen – Hvid trækker og vinder. Diagram fra Xtracon Chess Open.)

 

I 2015 håndterede man fint at have 431 spillere til start – så du kan sagtens nå at tilmelde dig og være rimelig sikker på en god skakoplevelse.

NB.: Arrangørerne påtager sig dog ikke direkte noget ansvar for hvordan du flytter dine egne brikker, eller hvor mange point du får!

 

Diagrammet øverst viser den opgave, som man kan indsende løsningen på.

 

Fra arrangørerne har skak.dk modtaget nedenstående tekst fra Tom Skovgaard:

 

Det er nu muligt at indsende løsning til skakopgave nr. 2, som er doneret af den internationalt anerkendte danske slutspilstudiekomponist Steffen Slumstrup Nielsen til Danmarks største skakturnering ”Xtracon Chess Open”, som spilles 23. – 31. juli på Konventum i Helsingør. 

Løsere af opgaven har chancen for at vinde en billet til foredraget med verdenselitespilleren, den tidligere VM-udfordrer Boris Gelfand, som besøger Xtracon Chess Open i forbindelse med udgivelsen af sin nye bog ” Dynamic Decision Making in Chess” på forlaget Quality Chess.
 
Opgaven lyder ”Hvid trækker og vinder”, og løsere skal indsende løsningen med angivelse af 7 træk senest fredag d. 22. juli for at deltage i lodtrækningen om en billet til foredraget, som finder sted torsdag d. 28. juli kl. 20:00.
 
Vinderen udtrækkes blandt de modtagne korrekte løsninger ved åbningsceremonien til Xtracon Chess Open lørdag d. 23. juli.
 
Den første af de to skakopgaver blev offentliggjort i juni ifm. en tilsvarende konkurrence, og vinderen blandt de indsendte korrekte løsninger blev Niels Chr. Jensen. Løsningen på den første opgave kan ses på turneringens hjemmeside.
 
Yderligere information om konkurrencen, samt om Boris Gelfands foredrag, kan ligeledes ses på turneringens hjemmeside, hvor der også er et lille interview med studiekomponisten Steffen Slumstrup Nielsen.