Allan Stig Rasmussen vandt DM i lyn

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Gruppefinaler i_lyn

Allan Stig Rasmussen vandt lige efter midnat, da Langfredag var blevet til lørdag, danmarksmesterskabet i lynskak. (Foto fra mellemrunden med 16 deltagere. Foto Niels-Peter M. Jansen. Allan Stig Rasmussen ses i forgrunden til venstre i lys bluse mod Jacob Øst-Hansen. Flere billeder på skak.DM.dk)

 

Finalen mellem GM Allan Stig Rasmussen og IM Thorbjørn Bromann endte 1,5-0,5 til stormesteren, som dermed vandt sin tredje lyn-DM titel og 5.000 kroner fra sponsoren, Oddset. Stormesteren vandt første parti med sort, andet parti endte remis ved evig skak.

 

Flere tidligere mestre i mellemrunden

70 deltagere spillede indledende grupper og derfra gik 16 videre til mellemrunden, heriblandt var flere tidligere lyn-danmarksmestre. Jacob Øst-Hansen, der har vundet lyn-DM fem gange i 1970’erne fik to point af syv i mellemrunden og måtte konstatere at flere gode stillinger blev tabt på tid.

 

Øst havde dog fornøjelsen i sidste runde af mellemrunden at sætte Filip Boe Olsen mat. Filip blev nummer to i den jævnbyrdige gruppe med 4,5 efter Allan Stig Rasmussen med 5,5, og kom altså i finalerne trods nederlaget i sidste runde.

 

Fire spillere havde fire point, blandt andre Rasmus Skytte, der har vundet en enkelt gang. 

 

Se deltaljer om lyn-DM her

 

Den anden finalegruppe var ikke helt så spændende. Her delte Brønshøjs internationale mestre, Jacob Carstensen og Thorbjørn Bromann førstepladsen med 6 point. Carstensen vandt lyn-DM sidste år, men blev slået ud i år i semifinalen. Mads Boe, der to gange har vundet lyn-DM, blev nummer tre i mellemgruppen med 4,5, men kunne glæde sig over at sønnen Filip kom i semifinalen fra den første gruppe.

 

Kun titelholdere tilbage i semifinalerne

Semifinalerne stod dermed mellem sidste års vinder, IM Jacob Carstensen, Brønshøj mod GM Allan Stig Rasmussen, og FM Filip Boe Olsen mod IM Thorbjørn Bromann.

 

Her slog Th. Bromann unge Filip Boe Olsen 2-0, mens Allan Stig Rasmussen vandt med de samme cifre over Jacob Carstensen. Der blev ikke spillet om tredjepladsen.