Philidor satte liga-scoringsrekord

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Philidor mestre_2015_16

Philidor vandt XtraCon-Skakligaen med rekordscore: 57 brætpoint i de ni matcher. Af 72 mulige, som dog ville kræve ni sejre på 8-0. Den hidtidige rekord er fra sæsonen 2008/09, da Helsinge vandt DM med 54 point – og sejr i alle matcher.

 

På billedet ses Helgi Ziska, Simon Bekker-Jensen, Nils Grandelius, Holdleder Nikolaj Mikkelsen med præmien, Jakob Vang Glud, Jacob Aagaard og Gawain Jones.

Den opmærksomme vil opdage at der kun er syv spillere – Allan Stig Rasmussen manglede da sølvbowlen blev overrakt. Inskriptionerne på den fine præmie har den danske skakhistorie med sig: Der er tale om en præmie, der går tilbage til divisionsturneringens start i 1962. 

 

Selv om Philidor med adskillige stormestre og internationale mestre var suveræne, måtte holdet ned i 7. runde, da Nordkalotten vandt 4,5 – 3,5. Begge hold fik 16 matchpoint, og Nordkalotten var turneringens eneste ubesejrede hold. Syv matchsejre og to uafgjorte.

 

Men brætpoint tæller først, og Team Nordea Skanderborg får derfor andenpladsen med 47,5 point mod Nordkalottens 43.

 

4. Brønshøj 37.

5. Århus/Skolerne 34,5.

6. Nordre 32,5.

7. Hillerød 30,5.

8. Jetsmark 26,5.

– – – – – – – – – –

9. ØBRO 26.

10. Bov 25,5.

 

Turneringstabel for Skakligaen her

 

Som det fremgår af point’ene i bunden var det meget tæt løb om de to nedrykningspladser. ØBRO og Bov må sige farvel til Skakligaen, men begge hold havde fine momenter på den sidste spilledag. Bovs førstebræt Giso Jahncke blev udsat for et heftigt angreb fra Tiger Hillarp-Persson, men fint forsvar og afvikling til tårnslutspil endte med remis ved trækgentagelse. 4,5 – 3,5 til Brønshøj.

 

ØBROs Nicolai Skousen vandt flot i et af dagens sidst afgjorte partier mod Allan Stig Rasmussen, men holdmæssigt forgæves, da ØBRO på det tidspunkt var ude af ligaen. På bræt et vandt Gawain Jones over Mads Smith Hansen. 6,5 – 1,5 til Philidor.

 

Nordkalotten vandt 4,5 – 3,5 mod Jetsmark, som var i nedrykningsfare, men kæmpede sejt på mange brætter. På bord ét viste Christian Kyndel Pedersen vejen til at blive i ligaen ved at besejre Jonny Hector. 

 

Skanderborg tog 5,5 mod Hillerød, som dog vandt på bræt et ved Lars Schandorff i partiet mod Rasmus Svane. Løberparret og en fribonde blev udslaggivende i slutspillet. Det stod længe 2-2 i matchen indtil Skanderborg viste større styrke i slutfasen.

 

Nordre vandt lokalopgøret mod Århus/Skolerne med 5-3. En solid omgang med to sejre og seks remis, hvoraf flere forholdsvis hurtigt. Pointdelingen på bræt et mellem Igor Teplyi og Bjørn Møller Ochsner endte dog først remis efter de to spillere var kommet i løberslutspil. De kommer snart til at mødes igen; begge stiller op i Landsholdsklassen i påsken.