Rothstein vandt Rilton Cup med 8 af 9

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Maxim Rothstein

 

Den israelske stormester Maxim Rothstein vandt nytårsturneringen Rilton Cup i Stockholm med 8 af 9. (Billedet af turneringsvinderen er taget af Lars O A Hedlund. Lånt fra turneringens hjemmeside.)

 

Den topratede Jon Ludvig Hammer, Norge, blev nummer to med 7,5. Hammer havde selvfølgelig gerne snuppet førstepladsen, men kan alligevel godt være tilfreds med turneringen, da hans rating nu er kommet over 2700: Fra 2695 til 2715. Tredjepladsen gik, måske lidt overraskende, til GM Erik Blomqvist, Sverige, med 7. Derefter flere spillere på 6,5.

 

I(G)M Mads Andersen blev bedste dansker med 5,5 af 9 – han hentede seks ELO-point med hjem i det stærke selskab.

 

Øvrige danske resultater: IM Andreas Hagen 5, FM Martin Percivaldi 4,5, Peter Grove 4 – og så måtte den tredobbelte danmarksmester og IM Bjørn Brinck-Claussen indkassere en rating-lussing. Med tre point i turneringen var det farvel til 26 ELO-point.

 

I den næstbedste gruppe vil de to unge danske kvinder muligvis helst glemme resultatet. For de tabte ifølge turneringens hjemmeside henholdsvis fire og to gange så meget rating som Brinck-Claussen.

 

Vi håber, at Freja Vangsgaard og Ellen Kakulidis, der begge fik fire point af ni, alligevel har haft en god nytårsturnering i den svenske hovedstad.