Topalov sidst i jævnbyrdige London

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

LCC-151206-0074 London_foto_Ray_Morris-Hill_c

Den tredje og sidste turnering i årets “Grand Chess Tour 2015” er en tredjedel færdigspillet i London. Indtil nu med et både usædvanligt og overraskende forløb.

 

På billedet ses stillingen efter de første træk i det ene af turneringens kun to gevinstpartier. Vachier-Lagrave vandt over Veselin Topalov i en Najdorf-sicilianer og dermed har franskmanden lagt sig på en delt førsteplads med hollænderen Anish Giri.

 

Begge har to point, og begge har vundet over netop Topalov. Alle tretten øvrige partier i turneringen efter tredje runde er endt remis. (foto lånt fra The Grand Chess Tour 2015, 3. runde London. fotograf Ray Morris-Hill (c).)

 

Nakamura den mest stabile


Efter sejr i den første af de tre turneringer, “Norway Chess”, førte bulgareren den store Chess Tour inden 10 af verdens absolut stærkeste spillere begyndte i London, men det er han ved at sætte over styr.

 

Aronian vandt den anden turnering i Sinquefield Cup i  USA, og han er nummer tre samlet. Andenpladsen i den samlede stilling er Nakamura, USA, der med to tredjepladser indtil nu har været den mest stabile af spillerne.

 

Syv har spillet alle tre partier remis


I London har syv spillet alle deres partier remis, det er verdensmester Magnus Carlsen, eks-VM Anand samt superstormestrene (ikke nogen officiel titel!) Nakamura, Aronian, Caruana, Grischuk og Adams. 

 

Sidstnævnte er som den stærkeste britiske spiller med i turneringen i London; han har ikke været med i de øvrige. 

Uden at sovse artiklen ind i ratingtal kan vi lige nævne at Michael Adams som turneringens lavest ratede har 2737!

 

I Norge fik Jon-Ludvig Hammer chancen efter en kvalifikationsturnering, hvor vores egen Curt Hansen deltog.

I Sinquefield Cup var den 10. spiller Wesley So, tidligere Philippinerne, nu USA.

 

Turneringen i London spilles i bydelen Kensington på Olympia Conference Center og slutter den 14. december.

 

Link til turneringen