Sidste runde den værste på Malta

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Malta-prmietagere. Jakob_Trier._2015
Malta Open 2015’s 9. og sidste runde blev afviklet i weekenden – resultatmæssigt blev det den værste for de 9 DSU medlemmer der deltog i turneringen. Men en af runderne skal jo være den værste, skriver Jakob Trier, der selv deltog i turneringen. På billedet ses præmietagerne – ingen danske her – med den store pokal ses turneringsvinderen, GM Bayarsaikhan Gundavaa (2498), Mongoliget 8 point – 1. pladsen for andet år i træk. Foto Jakob Trier.)
Jakob Trier beretter:
Selvom dagen ikke bød på sejre til nogle af de 9 DSU medlemmer (kun 2 remisser) så var det en fin afslutning på en rigtig god turnering. Ingen alt for sure miner over tabte partier. Samlet set gik de fleste danske deltagere også frem i rating på baggrund af deres præstationer her i Malta Open 2015.
 
205 deltagere havde fundet vej til Malta og arrangørerne vil næste år have plads til over 250 deltagere.
Selvom det lyder af mange er det nok en god ide at være tidligt ude hvis man vil sikre sig en plads da mange af deltagerne i år som så ofte før agter at deltage igen og rygtet om denne på mange måder gode og hyggelige turnering spreder sig hurtigt i det europæiske skakmiljø.
 
Dårlig lodtrækning spolerede IM-drøm i denne omgang
FM Kåre Kristensen havde en teoretisk chance for at få sin sidste IM norm ved turneringen, men dårlig lodtrækning til 3. runde spolerede de drømme. Den dårlige lodtrækning bestod i, at Kåre fik den 3. meget lavt ratede modstander (trods 2 af 2 points), som gjorde det nærmest umuligt at komme op på den gennemsnitsrating, der kræves for at opnå en IM-norm. Derefter gik fusen lidt af ballonen og Danmarks håb til en podieplads takkede af efter 8 runder og spillede dermed ikke sidste runde.
 

Danske resultater: 

 

Kåre Kristensen 5 (af 8), Arne Walther Larsen, 4,5, Søren Ottesen og René Andreasen, 4, Flemming Borg, Benny Christensen, Karsten Kierkegaard Olsen og Oliver Trier alle 3,5 og Jakob Trier 1.

Jeg selv har aldrig før deltaget i en international skakturnering, så det var en kæmpe oplevelse, og jeg bilder mig selv ind at jeg lærte en masse, jeg begik en masse fejl, men ikke den samme to gange! Og så får jeg et ELO tal, skriver Jakob Trier.
 
En dansk specialpræmie for største overraskelse

En præmie til et DSU medlem blev det til: Søren Rud Ottesen vandt en lille præmie for største overraskelse i 1. runde da han slog David Maloberti fra Frankrig som havde 326
mere i ELO end Søren.
Sren Rud_O._prmietager_Malta_2015._Foto_Jakob_Trier 
Søren med sin præmie der blev overrakt før sidste runde blev sat i gang til stor applaus fra alle deltagerne. Foto Jakob Trier.
 
Oliver Trier var tæt på at få en ratingpræmie, men et kiks i inddelingen af ratinggrupper forringede hans chancer idet folk blev sorteret på national rating. England har et lidt sjovt nationalt ratingsystem med tal der ligger mellem 100 og 200, og dermed kom der nogle ret stærke englændere med et højt ELO tal i den nederste ratinggruppe – derfor ikke nogen overraskelse at det var en af dem der vandt.
Tæt på juniorpræmie i sidst afsluttede parti
Oliver havde også kun 1/2 point op til bedste junior i turneringen så han kæmpede hårdt i det sidste parti for at rede 1/2 point hjem men tabte et slutspil med 6 bønder mod 4 bønder og en springer – et af de sidste partier der blev færdige i dette års udgave af Malta Open.
Undervejs i turneringen var der kun et enkelt danskeropgør, det var Oliver også med i – det endte remis efter hård kamp mod René Andreasen fra Nørrebro. Det blev en remis, men René var ved at løbe tør for tid, så da Flemming Borg ønskede tillykke med remisen, var det René der sagde tak, skriver Jakob Trier.

 

 

Se flere resultater her