En hård dag for de danske kvinder

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Det danske_kvindehold_mder_Slovenien_EM_2015
Turneringen om EM for landshold i Island holder en fridag onsdag inden de sidste fire runder med afslutning af turneringen søndag. (Foto fra turneringens hjemmeside fra en tidligere runde.)
Og for flere kan det blive godt lige at puste ud – verdensmester Magnus Carlsen lavede en grov fejl mod Schweiz og tabte da han prøvede at undgå remis.
Begge danske hold tabte tirsdag, i åben række som nævnt andet sted 1,5- 2,5 til Sverige, men det kunne være gået endnu værre, hvis ikke Mads Andersen havde holdt hovedet koldt og opsøgt de chancer der var i en tabt stilling – som han vandt! Partiet findes på skak.dk i referatet af kampen mod Sverige.
Kvinderne kunne ikke stille meget op i deres kamp. Kvindeholdets træner Thomas Schou-Moldt skriver:

En hård dag på kontoret for de danske kvinder

Matchen mod Aserbajdsjan i 5. runde blev en hård snitter på 0-4, og vi var ret beset ikke i nærheden af at få point. Vi havde på forhånd forhåbninger om at kunne gøre en god figur og måske endda overraske, men de var simpelthen for stærke, samtidig med, at vi heller ikke kunne holde niveauet fra de foregående runder.
Det gik galt allerede i åbningen for Nina, hvor hun mistede en bonde, og samtidig fik en ruin af en stilling, der ikke efterlod nogen mulighed for et comeback. Thomine blev tydeligvis ramt af en forberedelse, men reagerede helt fint, og stod vel lidt i overkanten, da hun lavede en fatal buk der kostede en officer og dermed partiet.
Selvfølgelig drønærgerligt, men det kan ske for selv de bedste – bare spørg Magnus Carlsen, der i dagens parti lavede en fejl af samme kaliber! Dermed var vi bagud med 0-2 efter bare et par timers spil.
Sandra kom også fint fra åbningen, men strammede skruen lidt for meget, da hun ikke rokerede og forsøgte at få gang i et angreb, men det kunne stillingen ikke bære.
Tilbage sad Esmat, der havde været under pres i det meste af partiet, og lige efter tidskontrollen fik hun en stilling, der måske var holdbar, omend hun stadig stod lidt passivt. Hun tog en bonde for at befri sig, men det viste sig at være en total fejlberegning, og så kunne vi alle nå hjem og se fodboldkamp…. Det var så heller ikke nogen stor fornøjelse!
Det er selvfølgelig aldrig rart at tabe 0-4, men det er en risiko i sådan en stærk turnering, så det tager vi med oprejst pande! I morgen er det heldigvis fridag, og så er vi klar til at tage kampen op med Litauen på torsdag i 6. runde. De er er seedet nogle pladser over os, og vi er ”kun” underratet på bræt 1, 2 og 3 til en forandring!
I sjette runde møder holdet i åben række Belgien.
Følg EM her (klik på den røde tekst eller gå ind på ettc2015.com)