Sverige trak det længste strå

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Mads Andersen_ved_EM

Det gik ikke for Danmark mod Sverige hverken i fodbold eller skak. Fodboldkampen endte med ubrugelige 2-2 og Danmark – og landstræner Morten Olsen – er ude. I skak endte opgøret tirsdag med kneben svensk sejr, men Danmark er stadig med ved EM. (foto af dagens fighter på holdet i åben række, Mads Andersen. Den energiske mand med kameraet er kvindelandsholdets træner, Thomas-Schou Moldt, fra hvis Facebookside billedet er hentet.) 


Holdleder Jacob Aagaard skriver:


Danmark – Sverige både i fodbold og skak. Det lyder godt, men på papiret var Svenskerne bare bedst. I fodbold har de Zlatan og i skak har de mange gode spillere. Vi mødte fire af dem i dag.

 

Sune fortsatte med det store spil, men er bare en meget solid spiller. Da det begyndte at tippe satte Grandelius foden hårdt på bremsen og afviklede til en tårnslutspil der kunne holdes ret nemt.

 

Lars fik en god stilling mod Emanuel Berg, men fandt ikke den bedste vej frem. Det gik for sent op for ham at det var ved at tippe. En lille overseelse og han befandt sig i et rigtigt klamt slutspil. I tidnøden fik Emanuel så et ekstra horn ind på Lars og efter træk 40 var det for sent.

 

Mads blev fuldstændigt udspillet. Tiger Hillarp havde det store spil med og fik en lille fordel efter åbningen, som han fik udbygget lidt efter lidt. Da spillerne kom i tidnød havde Tigeren flere måder at vinde på. Han fandt dem ikke og efter træk 40 var det svært. Tigeren kunne ikke forlige sig med at det skulle blive remis og gik helt ud over kanten. Og så scorede Danmark i overtiden!

 

Bjørns modstander Johan Westerberg spillede en ret tvivlsom variant. Desværre spillede Bjørn for passivt og kom til at stå ret perspektivløst, selvom hans stilling var objektivt OK. Da åbningen allerede havde kostet meget på klokken blev det svært at finde gode træk senere og sort tog langsomt helt over.

 

Et lidt ærgerligt 2.5-1.5 nederlag, men vores to bedste spillere holder stilen. Hvis Mads holder spillet kørende i den anden halvdel af turneringen kunne Danmark ende med en ny stormester på Søndag!

 

I sjette runde venter Belgien. Det skulle være en god chance for at få lidt point…