Xtracon ny sponsor i Helsingør

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

HenrikMlvig
Manden bag IT-firmaet Xtracon, Roskilde-skakspilleren Henrik Mølvig, underskriver kontrakten med KSU. 
Danmarks største skakturnering ”Copenhagen Open” – også kendt som ”Politiken Cup” på grund af sin mangeårige hovedsponsor, Dagbladet Politiken – har fået ny hovedsponsor: IT-firmaet Xtracon A/S. Turneringens nye navn bliver ”Xtracon Chess Open”.
Turneringen er de seneste mange år blevet spillet i en af sommerferieugerne i juli/august på LO-skolens kursuscenter, Konventum i Helsingør, og turneringen er med sine nu over 400 deltagere fra mere end 20 lande et flagskib for dansk skak, skriver KSU i en pressemeddelelse.
Firmanavnet i forvejen velkendt i skakkredse

IT-firmaet Xtracon A/S er et dansk firma, der leverer professionelle løsninger inden for IT-hosting og IT-drift. Ejeren af Xtracon, Henrik Mølvig, er selv en stærk skakspiller, som ofte har deltaget i turneringen, der nu kommer til at få navn efter hans eget firma.
Xtracon er i forvejen sponsor for dansk skak, idet firmaet sponsorerer den fineste række i Dansk Skak Unions klubholdturnering, ”XtraCon-Skakligaen”. Desuden har firmaet været sponsor i andre større danske skakturneringer, senest stormesterturneringen i Køge i oktober.
Det er Københavns Skak Union (KSU), der har arrangeret ”Copenhagen Open”/”Politiken Cup” i en lang årrække fra den første turnering i 1979, og Dagbladet Politiken har i størstedelen af denne periode været hovedsponsor for turneringen, som nu må skifte navn fra det velkendte ”Politiken Cup”.
Aftale på tre år giver arbejdsro

KSU’s formand, Sigfred Haubro, udtaler i forbindelse med skiftet af hovedsponsor, at KSU har været overordentlig glad for det mangeårige samarbejde med Politiken, men at han er meget glad for den nye 3-årige aftale, der gælder for årene 2016 – 2018.
– ”Xtracon Chess Open” vil blive videreført efter det samme koncept som de seneste år i rammen af Copenhagen Chess Festival, som ud over den store åbne internationale turnering også indeholder mange andre aktiviteter, blandt andet lynturneringer, simultanforestillinger og børneturnering, siger Sigfred Haubro.
Med fjernelsen af ordet “cup” fra turneringens titel og indførelsen af ordet “open” får turneringen i øvrigt en mere præcis betegnelse, da der netop er tale om en åben turnering og ikke om nogen “cup”.
Et cup-system, som blandt andet er kendt fra fodboldens Champions League og tennisturneringer, er normalt kendetegnet ved at deltagere der taber bliver slået helt ud af turneringen, hvilket aldrig har været tilfældet i “Politiken Cup”. Her får spillerne lov at deltage i alle 10 runder – og første gang dét kan ske under turneringens nye navn bliver fra 23. – 31. juli 2016.