11 seniorer til VM i Norditalien

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

vinder sloth
Danmark har gode resultater fra senior-VM – og nu er 11 forhåbningsfulde seniorskakspillere taget af sted på endnu en tur.
(På billedet ses senior-DM Jørn Sloth fra turneringen i Randers i år. Foto Thomas Vestergaard.)
Seniorchef Bent Sørensen skriver:
Vi er 11 danskere, der 9-22. november deltager i senior-VM i Acqui Terme i Norditalien.
Vore højst ratede spillere er vore to exVM’er. I senior65+ er Jørn Sloth, tidligere verdensmester i k-skak, seeded som nr 18 og i senior50+ er Jens Kristiansen seeded som nr 10. En placering,der svarer til den, han havde, da han blev verdensmester i 2012.
Blandt kvinderne er vi repræsenteret ved Margarita Baliuniene i Women50+.
GM Predrag Nikolic er ny i seniorsammenhæng og ratingfavorit i 50+.
I 65+ er det den regerende verdensmester Anatoly Vaisser, der er ratingfavorit blandt de omkring 320 tilmeldte.
Turneringen falder desværre tidsmæssigt sammen med 1. og 2. divisionskampene d 22. november. For Nørresundby, der stiller med fire deltagere, kunne det se katastrofalt ud, men Esbjerg har valgt den sportslige indstilling at udsætte kampen til d 29. november.
Senior DM 2016
Køge indbyder 21.-27. februar til DM. Indbydelsen ligger på hjemmesiden under turneringer og derfra videre til “indbydelser”. Der er allerede 13 tilmeldte her 100 dage før turneringen.
DM 2016
DSU har også fået indbydelsen til det “almindelige” DM 2016 på plads på hjemmesiden, så også her er der allerede nu mulighed for at tilmelde sig. Det gælder alle spillere uanset alder.