Første Ungdoms-GP spillet med 25 børn

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

U8-trekantGP1

Dansk Skak Union har afviklet det første i en forhåbentlig lang række U-GP.

 

Det står for Ungdoms-Grand Prix og det første af slagsen blev spillet i samarbejde med Vejlekredsens Skoleskak og Horsens Skakforening på Stensballeskolen i Horsens i weekenden. På billedet fra turneringen ses de stolte og glade skakspillere fra den yngste gruppe, U8.

 

Se resultaterne her

 

Peter Svendsen, junioransvarlig i DSU’s forretningsudvalg gør opmærksom på, at Dansk Skak Union samtidig har oprettet en Ungdoms Grandprix-hjemmeside. Den finder man i søjlen til højre på skak.dk forsiden. Her kan man hente inspiration til at arrangere U-GP stævner som kan være en del af GP-systemet, hvor finalen i denne sæson afvikles i maj 2016.

 

En af arrangørerne, Lene Wul, skriver om det første grand prix i Horsens:

 

25 skakglade børn var klar til at tage fat på sæsonens første skakdyst i kredsen, og der var deltagere fra Århus, Skive, Fredericia, Kolding og Horsens.

Og der var masser at spille for: Det nye grand-prix system betyder nemlig, at udover at vinde turneringen, så spilles der også om grand-prix point samt muligheden for at forbedre sit hurtigskak-ratingtal.

 

Turneringen blev afviklet i tre aldersgrupper: U8, U10 samt U12 og U14 som en fælles gruppe. De små i de to yngste grupper spillede syv runder, mens de større i U12-U14 benyttede deres betænkningstid godt og derfor blev deres turnering afviklet over fem runder.

 

Vinderen i U8 var 7-årige John Christoffer Christensen fra Silkeborg Skakklub, der har spillet skak i under et år, men som allerede er et lovende talent – han vandt alle sine syv partier! I grand-prix sammenhæng giver det samtidig maksimum 10 point.

 

IMG 5078

John fra Silkeborg deltog også i flere arrangementer i årets Politiken Cup i Helsingør. Her fra den svære konkurrence “DM i Problemløsning. (Foto Sigfred Haubro).

 

U10 var meget jævnbyrdig, her endte tre spillere på seks af syv. På korrektion vandt 9-årige Marius Bøss Sørensen fra Vestfjendsk Skoleskak foran Simon Ehrenreich og Henrik Ammitzbøll Madsen.

 

U12-U14 var på grund af kun tre deltagere i U14 slået sammen til én gruppe, hvor to brødre fra Fredericia Skoleskak solidt tog topplaceringerne. Adesh Easan, der er 11 år og gået meget frem i styrke det seneste år, vandt med maksimum fem og Janith Easan blev nummer to i den samlede gruppe, men som øverstplaceret i U14 får man maksimum 10 i grand-prix systemet.

 

Lene Wul tilføjer at der var en god og hyggelig stemning blandt deltagere og forældre – godt hjulpet af en lækker bod, som et par piger fra fra Stensballeskolens 8. klasse stod for. Næste trekant GP i Vejlekredsen afvikles i Fredericia, og man kan allerede tilmelde sig her:

 

http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Invitation?tourid=23066&;curtab=tour-inv