Sekundant-rygter i sommervarmen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Hammer-Aronian lyn_Norway_Chess_2015_foto_Tarjei_J._Svensen

Verdensmester Magnus Carlsen er taget i træningslejr op til en af årets stærkeste turneringer, Sinquefield Cup, der indledes søndag den 23. august, i St. Louis, USA.

 

I forbindelse med træningslejren, som finder sted i Southampton, USA, er der på verdensmesterens facebookside offentliggjort en kort video. Den har fået den norske skakblog bergensjakk.no til at spekulere i sekundantrygter. Altså om armenieren Levon Aronian mon er kommet nærmere Carlsens team. For hvorfor er rivaler ellers på samme træningslejr?

 

Aronian var for få år siden nummer to på verdensranglisten, men er røget ned omkring nummer 10. Dermed er han i øjeblikket ikke den mest oplagte udfordrer til VM-titlen.

 

(foto fra Norway Chess, hvor en af Carlsens hjælpere, Jon Ludvig Hammer, skal spille lyn mod Levon Aronian. Foto af Tarjei J. Svensen).

 

Den omtalte video varer 40 sekunder og har ikke direkte noget med skak at gøre, men viser Carlsen på bane et, Peter Heine Nielsen bane to og Levon Aronian bane tre. Hvilken “sportsgren” det drejer sig om, kan man selv orientere sig om på den norske hjemmeside.

 

Se dysten mellem skakmestrene her:

 

I den mere seriøse afdeling bemærker skakbloggen, at Peter Heine ikke var med i Stavanger, men er med igen.

Manager Espen Agdestein citeres for at der er tale om en meget lille gruppe, der udgør Carlsens hold i USA, og kun Peter Heine og Magnus Carlsens far nævnes ved navn.