Mads Boe slog Gawain Jones i Lund

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Gawain Jones__j.V._Glud._Parlyn

Mads Boe slog Gawain Jones i CellaVision i Sverige. (arkivfoto fra Politiken Cup hvor Jones spiller par-lyn med Jakob Vang Glud).

 

Boes sejr var det bedste danske resultat i en turnering som den svenske GM Lasse Karlsson ellers satte sig på. Karlsson vandt med 7,5 af 8. Den skånske turnering, CellaVision, afviklet i Lund over tre dage med fire hurtigpartier og fire partier med mere almindelig betænkningstid tiltrak over 200 spillere fra flere lande, heriblandt 20 danskere. 

 

Mads Boe_foto_Lars_O_A_Hedlund_Lund_2015

FM Mads Boe i en koncentreret stund i Lund. (foto fra turneringen af Lars O A Hedlund)

 

Karlsson har i mange år ikke spillet meget, men i Danmark huskes han blandt andet for at have sikret sig en førsteplads i Silkeborgs IM-turnering i 1980 flere dage før sidste runde efter at have lagt ud med 10 af 10. Altså bare en enkelt sejr fra maksimum elleve. Det satte Bjarke Sahl – dengang med efternavnet Kristensen – en stopper for ved at besejre Karlsson i sidste runde.

 

I Skåne afgav Karlsson en enkelt remis og vandt med et helt point ned til seks spillere på andenpadsen, blandt andre landsmændene og stormesterkollegerne Pia Cramling, Åkesson og Semcesen. IM Tari, den 16-årige norgesmester, fik andenpladsen på korrektion.

 

Tre danske vindere af ratingpræmier

Bedst placerede dansker blev GM Jens Kristiansen på en 16.plads med 6 point. Danske præmietagere var der tre af: Thore Nyboe Jensen fik 2.ratingpræmie i sin gruppe (1990-2015), Frode Benedikt Nielsen vandt sin ratinggruppe (1939-1989) og Anton Marthedal blev nummer to i sin ratinggruppe (1761-1812).

 

Den mest tilfredse dansker er formentlig FM Mads Boe, som besejrede GM Gawain Jones, (2647).

Med kun de tunge officerer tilbage plus fem bønder til hver blottede den engelske stormester baglinjen i et uforsigtigt øjeblik, hvilket gav Mads Boe afgørende angreb og en fin stormesterskalp med hjem til Aarhus. 

 

Den højt ratede englænder har ikke haft den bedste skaksommer i Skandinavien. I Politiken Cup vandt han syv partier, men et par nederlag til lavere ratede satte en stopper for en topplacering. Et forsøg på revanche i de to lynturneringer i forbindelse med skakfestivalen i Helsingør gav et par andenpladser, både individuet og i par-lyn.

 

Egentlig ikke dårligt, men vi ved jo fra Bent Larsen at stormestre i den kaliber ikke samler på andenpladser.

 

Læs udførlig omtale på Lars Grahns blog