Generelt sløj dansk dag i toppen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

IMG 5075

Lars Schandorff var eneste danske stormester der vandt torsdag.

Ellers kørte det ikke rigtig for de førende danske spillere i syvende runde af Politiken Cup i Helsingør. (foto af turneringsskiltene taget af Sigfred Haubro)

 

GM Sune Berg Hansen måtte nøjes med remis mod den norske IM Stuvik Holm, og FM Martin Haubro, der i de seneste tre opgør har scoret to point mod stormestre, måtte ned mod den fjerde stormester i form af en velspillende og pointsulten svensk Tiger med efternavnet Hillarp-Persson. Sune Berg og Haubro var de eneste danske blandt de 22 spillere i turneringens toplokale, konferencesalen. 

 

I det næstbedste lokale gik det heller ikke for FM Jakob Aabling-Thomsen, som tabte til GM Kunin, som desværre fik revanche for opgøret for to år siden, da danskeren slog den tyske GM i samme turnering. GM Jacob Vang Glud havde en dårlig stilling, men slap med skrækken, som han udtrykte det efter partiet mod den titelløse tysker Julian Kramer. 

 

GM Lars Schandorff pyntede lidt på den danske indsats blandt topspillerne ved at besejre den unge engelske FM Haley, der spillede videre til han var mat. De to sidste danske GM, Jacob Aagaard og Carsten Høi måtte begge nøjes med remis mod noget lavere ratede spillere. GM Allan Stig Rasmussen spillede ikke syvende runde, men er tilbage i ottende runde.

 

Bedste danske delt nummer ni

Sune Berg Hansen og Lars Schandorff er i gruppen af bedst placerede danskere på en delt 9.-28. plads med 5,5 point. Et par nye navne er kommet op på de 5,5, det er blandt andre FM Martin Matthiesen og GM Jens Kristiansen.

 

Hammer -_Smirin 

Helt i top er der nu tre på en delt førsteplads: Nordmanden Jon Ludvig Hammer, der udspillede den førende Smirin, er kommet på 6,5 sammen med Ragger og Nisipeanu.

(foto Sigfred Haubro)

Derefter følger fem mand på hver seks point. Følg med på:

www.politikencup.dk