Aktiv Skoleskak på Folkemødet

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Dansk Skoleskak_til_Folkemde_p_Bornholm

Dansk Skoleskak deltager aktivt på Folkemødet i Allinge på Bornholm. I løbet af mødets fire dage har skoleskakfolkene fem aktiviteter på den begrænsede plads, der er til rådighed.

 

Normalt holder vi skakspillere os inden for rammerne af noget, vi kender som 8 gange 8, også kendt som antallet af felter på skakbrættet. På Bornholm har skoleskakspillerne 3 gange 3. Ikke felter, men meter.

 

Det er stadig ikke meget, og giver nogle begrænsninger, for eksempel er der ikke plads til et skakspil med store brikker, som nok ellers kunne lokke folk til standen. Men skoleskak har valgt at se det som en udfordring, i stedet for en begrænsning.

 

Projektmedarbejder Katrine Winther Nielsen fra Dansk Skoleskak siger til skak.dk, at selv om Folkemødet først åbner officielt torsdag eftermiddag, er der aktivitet allerede torsdag morgen.

 

– DR Ultra optager torsdag morgen, når Bornholms borgmester Winni Grosbøll besøger os. Hun spiller ikke skak, men hun skal lære den særlige disciplin “bondeskak”, og det er nogle børn, der skal lære hende det, siger Katrine Winther Nielsen.

 

Torsdag eftermiddag tilbydes en udfordring, som sidste år var vældig populær: “Er du klogere end en 10-årig”.

Også resten af mødedagene er der aktiviteter hos Dansk Skoleskak, dem vender vi tilbage til i en opdatering, når Folkemødet er begyndt.

 

(foto fra Folkemødet 2014 stillet til rådighed af Dansk Skoleskak. Østersøen skimtes i baggrunden, mens en kvinde ser ud til at have skaklige udfordringer i mødet med en af de unge spillere.)