Magnus Carlsen i front igen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Magnus Carlsen bragte sig i spidsen i VM-matchen ved at vinde 6. matchparti over udfordreren Viswanathan Anand efter et dramatisk parti, der sagtens kunne være gået den anden vej.

 

carlsen hvid
Carlsen med de hvide brikker (foto: http://www.sochi2014.fide.com)

Magnus Carlsen havde en lille fordel efter åbningen, men i træk 26 spillede Carlsen Kd2, der var en stor fejl. Anand kunne her have spillet Sxe5 med klar fordel, i stedet spillede Anand bonde a4 og Carlsen beholdt den lille fordel og vandt efterfølgende partiet.

“Jeg var heldig, at Anand ikke så min fejl. Jeg så det, så snart jeg havde spille Kd2 og var i panik lige der” fortalte Carlsen efter partiet. Computerne giver Anand en fordel på cirka en bonde efter 26. -, Sxe5, så det er ikke sikkert, at Anand ville have vundet; men dog en pæn chance.

Se partiet:

Carlsen fører nu 3½ – 2½ halvvejs igennem matchen. Søndag er fridag og 7. parti spilles mandag kl. 13.00 dansk tid. Magnus Carlsen har igen de hvide brikker.

Dansk Skak Union vil igen vise partiet på www.liveskak.dk/chat, hvis teknikken tillader det – det er lykkedes hidtil.

 

Matchen spilles i den russiske by Sochi. Der spilles bedst af 12 partier og vinder er den spiller, der først opnår 6½ point. I tilfælde af uafgjort 6 – 6, skal der spilles hurtigskakomkamp den 27. november. Ender hurtigskakomkampen også uafgjort, skal der spilles lynomkamp.

 

Matchens hjemmeside: www.sochi2014.fide.com
TV fra matchen, NRK: www.nrk.no/sport/