Første matchparti remis

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Første parti i VM-matchen mellem verdensmester Magnus Carlsen fra Norge og udfordreren, den tidligere verdensmester Viswanathan Anand fra Indien, endte remis efter lidt over fem timers spil og 48 træk.

 

1parti
1. matchparti i gang med Anand som hvid (foto: http://www.sochi2014.fide.com)

Åbningen blev Grünfeld-indisk og i stedet for at spille hovedvarianten med 5. e4, spillede Anand det mere sjældne 5. Ld2. Partiet var meget lige det meste af vejen, dog med de bedste chancer for Magnus Carlsen undervejs.

På den efterfølgende pressekonference fortale Anand, at omkring træk 24 svinger fordelen over på nordmandens side og at Anand derefter måtte forsvare sig præcist for at holde det halve point. Magnus Carlsen supplerede med, at han ikke så kort efter partiet kunne komme i tanke om forbedringer i sit spil, men at det selvfølgelig vil blive analyseret grundigt efterfølgende.

Dagens parti:

Det lykkedes i dag Dansk Skak Union at vise første matchparti på www.liveskak.dk/chat, hvor det var muligt at diskutere partiet på dansk undervejs, hvilket bl.a. et par stormestre benyttede sig af. Hvis teknikken vil, kan man samme sted følge andet matchparti i morgen søndag fra kl. 13.00 dansk tid. Magnus Carlsen har hvid i andet parti.

Matchen spilles i den russiske by Sochi. Der spilles bedst af 12 partier og vinder er den spiller, der først opnår 6½ point. I tilfælde af uafgjort 6 – 6, skal der spille hurtigskakomkamp den 27. november.

 

Matchens hjemmeside: www.sochi2014.fide.com
TV fra matchen, NRK: www.nrk.no/sport/