Ungdoms-EM i Georgien 3. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Danmark har 11 deltagere med ved Ungdoms EM i byen Batumi i Georgien: U10: Jonas Bjerre, Skanderborg Skakklub, U12: Filip Boe Olsen, Viby Skakklub og Thomas Søndergaard Thybo, Morsø Skakklub, U14: Bjarke Hautop Kristensen, Sorø Skakklub og Sophus Mechlenburg Møller, FREM, P14: Ellen Fredericia Nillsen, ØBRO, U16: Jesper Søndergaard Thybo, Skive Skakklub og Bjarke Vangsgaard, VRS Skakklub, P16: Freja Vangsgaard, VRS Skakklub, U18: Rasmus Thøgersen, Skive Skakklub og P18: Ellen Kakulidis, Aalborg Skakforening.

Runderapporten for tredje runde er skrevet af en af de medrejsende forældre, Tavs Bjerre, der er divisionsspiller i Skanderborg.

 

Ungdoms-EM 3. runde

Den opadgående tendens fortsatte, i tredje runde blev det til 7 point af 11 mulige. Vores tre piger vandt alle, og med Bjarke V’s gevinst er alle kommet på tavlen. Sophus og Jonas ligger fortsat i top 15.

 

U10
Jonas havde sort mod russeren Grigorii Ter-Saakian (1766), som han slog med hvid ved EM i Prag for to år siden. Det blev et kompliceret parti i nogenlunde balance hele vejen, og efter træk 40 enedes man om remis i en stilling hvor Jonas nok havde en lille fordel, men svært ved at finde ud af at komme videre.

 

jonas3runde2
Jonas Bjerre har 2½ af 3 (foto: Mads Boe)

 

U12
Filip havde sort mod den lokale Toloraia Teimuraz (1629). Det blev Slavisk, og da modstanderen ikke greb den chance Filip gav ham og senere ukorrekt ofrede en løber på g6, kørte Filip den hurtigt hjem.

 

analyse

Sophus Mechlenburg Møller analyserer med IM Leif Kristensen (foto: Mads Boe)

 

Thomas havde sort i Kongeindisk mod Rafail Manafov (1567) fra Aserbajdsjan. Thomas mistede sin bonde på d6, men kæmpede fint videre. Slutspillet med uligefarvede løbere gav gode muligheder for remis, men det var ikke let og endte desværre galt.

 

U14
Sophus spillede hvid mod den stærke russer Timur Fakrutdinov (2290). Efter åbningen, en lidt utraditionel Drage, vandt Sophus pludselig en bonde. Modstanderen havde dog en vis kompensation i kraft af løberparret, og en unøjagtighed tillod ham at udligne hvorefter det blev remis.

Bjarke K spillede sort mod Said Rafili (1628) fra Aserbajdsjan. Stillingen var meget lige efter åbningen, men Bjarke fik plantet en superspringer på d3. Bjarke vandt en bonde, men havde overset noget taktisk og kom i tabsfare inden han reddede sig en remis med en evigskak.

P14
Ellen F havde sort mod endnu en aserbajdsjaner, Aysu Ismayilova (1453). I Halvslavisk fik hun en lidt trang stilling, men hun fik sig befriet og spillede sig frem til en gevinststilling. Ellen tillod imidlertid modstanderen at komme igen, faktisk ville en skak i bunden have givet det modsatte udfald, men hun var nådig og tillod Ellen en et-trækker.

 

U16
Bjarke V spillede sort mod Juhani Halonen (1773) fra Finland og var den første der dukkede op i analyselokalet efter partiet. Bjarke spillede som så ofte før Skandinavisk, han vandt en bonde i åbningen og så en til og så partiet.

 

Jesper havde hvid mod Hector Laiz Ibanez (2108) fra Spanien. I Fransk rokerede Jesper langt i en stilling hvor kort rokade nok havde været klogere. Det viste sig at Jespers angreb aldrig kom i gang mens sorts angreb skar lige igennem.

 

P16
Freja havde sort mod Nino Gumberidze (1547) fra Georgien. Skandinavisk, lille fordel i slutspillet, men modstanderen blev for grådig og slog en bonde på a7 med dronningen hvorefter Freja kunne slutte fint af og sætte mat med løber og dronning.

 

U18
Rasmus spillede med sort Najdorf mod Jon Machlik (1918) fra Norge. Han fik en hjemmeforberedelse ind, hvid rokerede langt, og Rasmus ofrede en kvalitet på c3. Angrebet så meget stærkt ud, men Rasmus regnede forkert, og det fremkomne slutspil med springer og to bønder mod tårn var remis.

 

P18
Ellen K spillede hvid mod Andreja Dobrovoljc (1762) fra Slovenien, kongeindisk med e3, Hun ofrede chancerigt en officer for tre bønder, og da modstanderen ikke forsvarede sig ikke optimalt, blev hun hurtigt sat mat.

 

Tavs Bjerre

 

Hjemmeside med livedækning af turneringen: www.e2e4.ge
Live 2: www.chessbomb.com/arena/-/2014-eycc-main