Cappelle-la-Grande 2014

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Den åbne franske turnering, Cappelle-la-Grande, trækker hvert år mange deltagere fra hele verden. Igen i år er en større dansk delegation afsted til byen lige udenfor Dunkerque tæt på grænse til Belgien.

12 af de deltagende spillere har over 2600 i rating og favoritværdigheden har Liren Ding (2717) fra Kina, men han vil bl.a. få modstand fra Viktor Erdos (2656), Ungarn, Eduardo Iturrizaga, Venezuela (2645) og sidste års vinder af Politiken Cup, indiske Parimarjan Negi (2633).

 

negi 9_runde_525pix
Parimarjan Negi – har vundet Politiken Cup to gange (foto: thv)

De danske forhåbninger må knyttes til GM Jens Kristiansen (2419), IM Rasmus Skytte (2416) og IM Klaus Berg (2394), men en absolut topplacering vil være en glædelig overraskelse, da bedste dansker, Jens Kristiansen, er seedet som nummer 92 blandt de næste 400 tilmeldte pt.

Der spilles ni runder fra lørdag til lørdag, hvor mandag er dobbeltrunde.

Betænkningstiden er ligesom i den danske divisionsturnering, 90 minutter til 40 træk og så en halv time til resten. Der tillægges 30 sekunder pr. træk fra træk 1.

Første runde starter lørdag kl. 16.00.

Hjemmeside: www.cappelle-chess.fr/en2/default.php