To mesterskaber til Danmark

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Danmark fik som eneste nation to nordiske mestre i skoleskak på Hotel LEGOland i Billund hvor Dansk Skoleskak gennemførte et fint stævne med livedækning af alle partier og livestreaming fra kommentatorrummet, hvor man bl.a. kunne se FM Per Andreasen, GM Curt Hansen og FM Mads Boe gennemgå partierne med god hjælp fra de unge spillere, der ofte kom forbi efter partiet og fortalte om deres syn på sagen.

Tobias Dreisler slog i femte runde i gruppe C sin højere ratede landsmand Jesper Søndergaard Thybo og kunne med en sejr i sidste runde over svenskeren David Bit-Narva kalde sig nordisk mester med score 5 af 6. Tobias Dreisler havde prøvet det før, da han sidste år vandt gruppe D.

 

tobias dreisler_febr2014
Tobias Dreisler – Nordiske Mester i Skoleskak i gruppe C (foto: thv)


I gruppe E fik Danmark både en guld- og en bronzemedalje. De to danske forhåndsfavotitter Filip Boe Olsen og Jonas Bjerre spillede indbyrdes remis i tredje runde, men da Jonas Bjerre havde tabt i anden runde til svenske Gabriel Nguyen, blev det ikke til et NM, men dog en flot tredjeplads. Filip Boe Olsen afgav også en remis til Vignir Vatnar Stefansson, der vandt sølv, men ellers vandt Filip de fire øvrige partier og endte med ½ points forspring.

 

filip boe_olsen_febr2014
Filip Boe Olsen – Nordiske Mester i Skoleskak i gruppe E (foto: thv)


I den samlede landekonkurrence blev Danmark nummer to i denne stilling:

Island, 35½ point
Danmark, 34 point
Sverige, 33 point
Norge, 32½ point
Finland, 30 point
Færøerne, 15 point

Se alle resultater, fotos, partier med mere på: skoleskak.dk/nm2014/