Optakt til 9. matchparti

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Torsdag formiddag kl. 10.30 sætter verdensmester Anand sig til brættet i hjembyen Channai i Indien. Med de hvide brikker er han nød til at gøre et alvorligt gevinstforsøg mod den 22-årige nordmand Magnus Carlsen, der fører VM-matchen 3 – 5.

 

anand dsu
Verdensmester Anand har ryggen mod muren (foto: Andreas Kastberg)

Her i Danamrk kan man bl.a. følge partiet via www.liveskak.dk/chat og fra norsk fjernsyn NRK 1, der sender live fra hele matchen. Alternativt kan man besøge de mange andre hjemmesider, der dækker matchen intenst.

Andreas Kastberg fra SK1968 er nu ankommet til Indien. Han skriver hjem til www.skak.dk:

“Jeg var lidt groggy efter flyveturen, som jo indebærer at man skærer det meste af en nats søvn væk fordi Indien er 4½ timer foran os. Jeg landede klokken 8 lokal tid og fik vel højst 2 timers løs søvn i flyet fra Dubai, så på en måde var jeg ganske godt tilfreds med, at Anand og Carlsen bestemte sig for at ryge fredspiben hurtigt i 8. runde.

 

Presserummet er tætpakket, men tilsyneladende ganske velfungerende. På det efterfølgende pressemøde blev Anand jo blandt andet spurgt om ikke han havde overvejet at skærpe spillet til dagens parti. Han svarede som bekendt noget i stil med, at hvis hvid ønsker at spille sikkert og få en helt lige stilling, er der jo også måder man kan opnå det på mod en skarp åbning som f.eks. siciliansk. Om det lyder opgivende eller realistisk må man selv vurdere. Måske trængte Anand til en ekstra fridag inden alle sejl sættes til i 9. runde? Det vil vise sig i morgen!”

 

Vi følger i hvert fald meget spændt med her i Danmark også.

VM-hjemmesiden: http://chennai2013.fide.com
 

Chat på dansk: www.liveskak.dk/chat