Litauen – Danmark 2-2

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Frankrig fører stadig EM for Hold i Polen. Frankrig har 12 point mod Aserbajdsjan og Armeniens 11 point. Grækenland er overraskende nummer fire med 10 point.

 

Danmarks holdleder, GM Lars Schandorff, skriver om dagens danske kamp:

 

Af Lars Schandorff
Mere stolpe ud

Litauen – Danmark 2-2

GM Darius Zargorski (2480) – GM Sune Berg Hansen (2567) ½ – ½
IM Mindaugas Beinora (2389) – IM Jakob Vang Glud (2526) 0 – 1
Tomas Laurusas (2404) – GM Davor Palo (2553) 1 – 0
FM Tautvydas Vedrickas (2305) – GM Allan Stig Rasmussen (2499) ½ – ½

 

Det var næsten alt, der kunne gå galt, som gik galt i matchen mod Litauen ved EM. Dermed fortsætter billedet fra de foregående kampe desværre.

Ok, Litauen var nok noget stærkere end deres ratingtal. Flere af deres spillere havde performet virkelig godt, men alligevel var vi klare favoritter. Og alt gik vores vej … i starten!

Glud fik en lille behagelig positionel fordel, og samtidig kørte Allan sin modstander helt over i åbningen. De to sorte stod solidt og fint, ja det var nærmest os, som stod bedst i dem også.

Så skete der noget.

Glud udbyggede stille og roligt sin fordel. Der opstod et slutspil med dronning og uligefarvede løbere og en masse bønder til hver. Men det var danskeren, der havde et nærmest evigt initiativ. Til sidst brød modstanderen planmæssigt sammen. En sikker sejr.

 

glud

IM Jakob Vang Glud – på vej til at spille sig op (foto: Lars Schandorff)

 

Problemet var, at Davor havde tabt en bonde og stod til tab. Og at Allans fordel også var røget i nogle gevaldige komplikationer i tidnøden, så det nu kun ville blive remis.

 

Heldigvis havde Sune fint holdt sit parti kørende.

 

 

Efter en helt lige åbning havde sort sat sig på mere og mere. Efter træk 40 scorede han en bonde. Hvid kunne måske have holdt det stadig. Der var kun et break, nemlig a5. Da Sune spillede det i træk 62, skulle hvid have svaret 63.b5! cxb5 64.Lxa5. Men efter partitrækket 63.Lxa5? kunne sort vade ind i stillingen med sin konge med afgørende fordel. I træk 67 kunne han sågar have sat forceret mat med Kb3 68.Kc1 og nu det smarte Td3! fulgt af en løberskak og mat på d1. Sune forsøgte også at sætte mat, men havde misset hvids forsvar: 70.b5.

Uafgjort efter de stillinger, det er næsten for meget. Men det har generelt været stolpe ud hernede. Vi spiller ikke eksakt nok i de afgørende situationer.

 

Lars Schandorff
 

Resterende program:
8. runde lørdag den 16. november kl. 15.00
9. runde søndag den 17. november kl. 11.00

Hjemmeside: etcc2013.com

GM Davor Palo skriver på sin egen blog om turneringen: www.davorpalo.com