Fjerde parti remis

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Også 4. parti i VM matchen i Chennai, Indien mellem verdensmester Viswanathan Anand og udfordrer Magnus Carlsen blev remis. Men ligesom i tredje parti, var det et meget spændende og langt parti. I dag var det Magnus Carlsen, der var tættest på sejren.

Åbningen var Berliner-variant i spansk som Vladimir Kramnik relancerede med stort held i VM-mathen mod Garry Kasparov i London år 2000.

 

Kasparov er i øvrigt kommet til Indien og et af spørgsmålene ved den efterfølgende pressekonference var til Anand, om det var rigtigt, at Anands hold havde bedt arrangørerne sørge for, at Kasparov ikke sad på første række blandt tilskuerne. Anand så oprigtig overrasket ud over det spørgsmål og kendte ikke noget til sådan et ønske. Kasparov udtalte i øvrigt til hjemmesiden www.chessvibes.com, at han bedst kunne lide den hvide stilling indtil træk 31, hvorefter Carlsen får overtaget.

 

pressemoede4parti2
Carlsen og Anand til det efterfølgende pressemøde (skærmdump fra chennai2013.fide.com)

I midtspillet vandt Magnus Carlsen en bonde, men Anand havde initiativ til gengæld og selvom han var presset på tiden op mod tidskontrollen ved træk 60, blev pointet delt kort efter ved træk 64 i en kendt remisstilling. Se partiet her:

 

Torsdag er fridag inden Magnus Carlsen her hvid i fredagens parti.

Peter Heine Nielsen er en efterspurgt ekspertkommentator i disse dage og har været gæst bl.a. i Godmorgen TV, TV2 Nyhederne, TV2 News med flere. I morges var han så med i DR2s morgen TV. Klik på dette link og gå ca. 22 minutter ind i udsendelsen.

Programmet for VM-matchen (danske tidspunkter):
1. parti: Lørdag den 9. november kl. 10.30. Carlsen – Anand ½ – ½
2. parti: Søndag den 10. november kl. 10.30 Anand – Carlsen ½ – ½
3. parti: Tirsdag den 12. november kl. 10.30 Carlsen – Anand ½ – ½
4. parti: Onsdag den 13. november kl. 10.30 Anand – Carlsen ½ – ½
5. parti: Fredag den 15. november kl. 10.30
6. parti: Lørdag den 16. november kl. 10.30
7. parti: Mandag den 18. november kl. 10.30
8. parti: Tirsdag den 19. november kl. 10.30
9. parti: Torsdag den 21. november kl. 10.30
10. parti: Fredag den 22. november kl. 10.30
11. parti: Søndag den 24. november kl. 10.30
12. parti: Tirsdag dag 26. november kl. 10.30

 

Evt. omkamp: torsdag den 28. november

 

VM-hjemmesiden: http://chennai2013.fide.com