Træningssamlinger

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

I Chess House i Århus har der i weekenden været træningssamling for de yngste talenter, der fik fornemt besøg af Magnus Carlsen og Peter Heine Nielsen lørdag eftermiddag. Magnus Carlsen var i Danmark i anledning af Peter Heines 40 års fødselsdag i fredags. Til lykke til Peter Heine Nielsen!

 

I København var det meste af kvindeeliten samlet til træning hos hovedsponsor Miracle i Ballerup. Her var den engelske stormester Gawain Jones indkaldt som underviser.

 

Af Mads Boe
I denne weekend har der i Chess House i Aarhus været afholdt træningssamling for de yngste talenter i U08 og U10.
 

besoeg chesshouse
Fornemt besøg i Chess House (foto: Gert Medom Photo)

 

Der var fri tilmelding i U08, og i alt deltog der 16 spillere. Spillerne var inddelt i 3 træningsgrupper, og blev undervist af FM Tom Petri, Thomas Klitgaard og undertegnede.

 

traening chesshouse
Landstræner Mads Boe underviser (foto: Gert Medom Photo)


Der har været mange forskellige temaer undervejs: Åbninger, bindinger, gafler, flotte skakopgaver og meget meget mere.

Udover skakken blev der også tid til en fodboldkamp lørdag eftermiddag.

 

Lørdag eftermiddag var der forældremøde med ungdomslandstræneren, hvor vi talte om hvorledes man som forældre kan understøtte børnenes skak. Vi kom vidt omkring: Træningsmetoder, hvor meget tid man bør bruge på skak, valg af turneringer, valg af træner, skakprogrammer til computer og Ipad samt skakopgaver. Den vigtigste pointe var dog, at uanset hvad så skal skak være sjovt!

 

Weekendens højdepunkt var dog da verdens bedste skakspiller, Magnus Carlsen i selskab med Danmarks bedste skakspiller, Peter Heine Nielsen kort kiggede forbi Chess House! Ikke alle nåede at komme med på holdbilledet, men de unge talenter fik en oplevelse for livet!

 

Mads Boe


kvinde eliten
Kvindeeliten til træning – Stående fra venstre Sandra De Blécourt Dalsberg, Oksana Vovk, GM Gawain Jones, Trine Treppendahl, Esmat Susanne Guindy, Torill Skytte og Carina Jørgensen. Forrest fra venstre Miriam Olsen, Freja Vangsgård, Marie Frank og Louise Fredericia (foto: Thomas Schou-Moldt)