Danmark – Sri Lanka 4 – 0

En fin dansk dag ved OL i Istanbul blev kronet med de danske kvinders 4 – 0 sejr over Sri Lanka.

Kvindelandstræneren skriver fra Tyrkiet:

Af Thorbjørn Bromann
9. runde: Sikker sejr over Sri Lanka
Danmark – Sri Lanka 4 – 0
WIM Oksana Vovk (2159) –  WIM Sachini Wijesundara (1827) 1 – 0
WFM Esmat Suanne Guindy (2132) – WFM Dinushki Bodage (1864) 1 – 0
WFM Louise Winther Fredericia (2091) – Samadhi Chandrasiri (1731) 1 – 0
Carina Jørgensen (2012) – Iridu Basnayake (1788) 1 – 0

I dagens runde ventede Sri Lanka, som havde leveret resultater langt over deres forventede score tidligere i turneringen. Som klare ratingfavoritter gik vi naturligvis efter en klar sejr, men vi undervurderede dem bestemt ikke. Vores fokus på deres tidligere resultater betød bl.a. at vores spillere var klar over, at de skulle spille op til deres bedste, hvilket også gav bonus i dagens match. Men lad os bare være ærlige – Sri Lanka spillede skidt i dag og vi fik det langt nemmere end forventet.

Oksana var ellers ikke tilfreds med sin åbning med hvid på 1. brættet, men hun kom alligevel ind i et fordelagtigt midtspil, som hun vandt sikkert med lidt hjælp fra modstanderen.

Louise var heller ikke specielt tilfreds med sin hvide åbning, men derefter vandt hun i overbevisende angrebsstil, som når Louise er bedst.

Esmat kom godt fra åbningen og fra træk 15 vandt hun ligeledes i overbevisende stil med et tidligt officersoffer, der gav vedvarende pres.

Tilbage sad Carina, som i første del af partiet spillede under sin vanlige standard. Partiet var undervejs klart tabt, men modstanderen fandt heldigvis ikke de afgørende træk. Som tiden gik var det Carina, der spillede bedre og bedre. Det endte med et slutspil med 4 samlede fribønder til Carina og to springere til hvid. Det mindede om skoleskakkens ”De tapre riddere”, som man kan teste på www.skoleskak.dk/spil – Det var længe remis, men modstanderen havde svært ved, at forsvare det, så dermed blev det 4-0. En heldig sejr til Carina, men det var på den anden side utrolig flot kæmpet.


Carina Jørgensen (foto: Thorbjørn Bromann)

4-0 var selvfølgelig meget tilfredsstillende. I skrivende stund kendes næste rundes modstander ikke, men der er godt humør på holdet og vi går som altid efter et godt resultat.

Thorbjørn Bromann

Partierne fra Danmark – Sri Lanka kan ses her.

Hjemmeside: www.chessolympiadistanbul.com