EM for ungdom, dag 2

Anden dag ved EM for ungdom i Prag blev en skidt dag resultatmæssigt. ½ point af 11 var det pauvre udbytte, men 3. runde bliver “revanchens time” ifølge landstræner Mads Boe, der har sendt nedenstående.

EM for ungdom, dag 2
Dag 2 ved EM i Prag var en skrækkelig dag resultatmæssigt. Det startede nu ellers fint ved at vi til aftalt tid 9.30 blev kørt til spillestedet af arrangørerne, og fik anvist et stort fint mødelokale med skakudstyr således at vi kunne forberede os til runden. Arrangørerne havde også sørget for frokost på spillestedet, som selvfølgelig var markant bedre end det vi tidligere havde fået serveret på Hotel Olympik.

Som nævnt indledningsvis havde vi ikke meget medvind på skakbrættene i dag. Modsat første runde, hvor vi havde 10 hvide ud af 11 partier, havde vi i dagens runde sort på 9 ud af 11 brætter. Samtidigt havde vi heller ikke meget medvind så det til sølle ½ point i 11 partier:

U-8 piger: Caterina Wul Micalizio spillede en fin åbning, brugte tiden fornuftigt og kom til at stå lidt bedre i midtspillet. Desværre fik modstanderen pludselig en meget farlig a-bonde som i et slutspil med dronning og tårn til hver ikke kunne stoppes.

U-14 piger: Freja Vangsgaard spillede dagens længste parti, men måtte desværre give fortabt i et langt slutspil efter over 5 timers kamp.

U-16 piger: Thea Nicolajsen mødte en stærk russer på 2150, og fik aldrig rigtigt noget modspil med sort.

U-8 drenge: Jonas Bjerre kom godt fra åbningen med Lb5 og Lxc6 i Siciliansk. Modstanderen slog med d-bonden, og Jonas fik et stærkt centrum. Begge spillere manurerede fint, og stillingen var ret lige. Desværre lavede Jonas en stor fejl, som kostede dronningen for et tårn. 

U-10: Filip Boe Olsen spillede en lang hovedvariant i klassisk Caro-Kann. Modstanderen kendte en lumsk plan med fremstød med c-bonden til c4-c5-c6, som gav Filip problemer. Filip holdt dog hovedet koldt, og kom i slutspil med “2 tynde for en tyk” + bonde. Stillingen var vel i balance, men pludselig tabte Filip endnu en bonde, som gjorde stillingen svær at holde. Modstanderne realiserede flot, og Filip måtte ned.

U-12: Toby var dagens eneste spiller der fik point. Toby kendte ikke åbningen i modtaget dronning-gambit, men kæmpede sig godt tilbage i kampen.  Johan Møller Ochsner spillede Kongeindisk, men kendte ikke den variant modstanderen spillede. Johan kom til at stå dårligt og tabte en kvalitet. Johan kæmpede dog flot, og var kommet tilbage i kampen, da han overser et træk som koster en officer eller fører til mat. 


Tobias Dreisler (foto: Lene Wul)

U-14: Martin Percivaldi var på en hård opgave mod en stærk polak på over 2400. I en franskmand forstod modstanderen stillingstypen bedre, og Martin blev langsomt presset bagud. Da polakken fik spillet a4 vågnede den dårlige sortfeltede løber op ved at spille den til a3 via d2-c1. Bjarke Vangsgaard fik udmærket spil i Skandinavisk, og partiet blevet taktisk set meget spændende. I vores analyser efter partiet fandt vi en meget spændende fortsættelse, hvor Bjarke ville have nok kompensation ved at ofre dronningen. Bjarke ofrede også dronningen, men desværre på en måde, som gjorde at han ikke nåede at få rokeret. Herefter blev kongen fanget i matnet.

U-16: Jens Ramsdal spillede Nimzo-indisk og kom til at stå ganske fornuftigt. Jens fik udviklingsforspring, men fik ikke udnyttet de muligheder der var for at åbne spillet, og løberparret fik overtaget. I tidnøden gik det galt, og Jens tabte en bonde, og dermed partiet. Efteranalyserne viste ellers, at der var tilstrækkeligt med ressourcer i stillingen til at holde den remis. 

U-18: Bjørn Møller Ochsner spillede Dronning-indisk mod en stærk polsk IM på 2465. Desværre kendte polakken den spillede variant der inkluderede et bondeoffer bedre end Bjørn, som hurtigt kom i vanskeligheder. Varianten var ellers forberedt, men må vist en tur på værkstedet.


Hele den danske trup (foto: Lene Wul)

Humøret i truppen er dog fortsat højt, og vi har givet hinanden håndslag på, at i morgen er “revanchens time”.

Mads Boe

Hjemmeside: www.eycc2012.eu