EU-mesterskaberne 7. runde

EU-mesterskaberne i Mureck i Østrig er nu nået til 7. runde.

Vi har modtaget nedenstående fra træner og rejseleder Andreas Wiwe.

EU-mesterskaberne 7. runde
Oscar i U8 spillede lidt rigeligt hurtigt, og der røg hurtigt en officer i åbningen. Det var svært at rette op på, og Oscar måtte ned efter to sejre på stribe.

Nicolai i U10 spillede igen et fint parti, hvor han spillede meget fornuftigt. Brikkerne blev byttet af, og der opstod et ret lige slutspil, men hvor Nicolai dog havde lidt at spille på. I stedet tog de remis, hvilket stillingen sikkert også var. Hvis Nicolai lige får et par aktive træk ind hist og her, rummer hans partier flere gode muligheder for hele point. Et lille nøk i den rigtige retning der, og Nicolai bliver rigtig stærk!

I U12 Victor spillede egentlig et fornuftigt parti, men missede undervejs at en af modstanderens officerer stod i slag. I stedet byttede Victor brikker af, og de havnede i et slutspil med lige mange brikker, men hvor Victor havde en farlig fribonde. Da modstanderen truede Victors tårn med en løber, opdagede Victor det ikke og tårnet var tabt. Derefter var der ikke mere at spille om, så Victor måtte ned. Lasse fik sin forberedelse fint ind, men det var kun til lige spil, og herefter så det ud til at spillerne var lige gode. Vurderingen ændrede sig aldrig radikalt, og fredspiberne blev røget efter knap 4 timers spil, hvor der kun var 2-3 andre igangværende partier tilbage i hele turneringen. En hurtig halv som man siger 🙂

I U14 fik Mikkel en rigtig god forberedelse ind, og derefter spillede han stort set fejlfrit. Mikkel udspillede ganske enkelt sin modstander.

Stillingen efter 25… Sd4. Hvid opgav.

Gennemspil hele partiet til sidst i artiklen med noter af Mikkel Ramsdal

 


Mikkel – dagens helt! (foto: Andreas Wiwe)

Mathias spillede åbningen fint og kom til at stå ok. Desværre blev Mathias syg under partiet, og han var ikke i stand til at gennemføre. Da modstanderen ikke ville tage imod remis, endte det med at Mathias måtte opgive. Rigtigt ærgerligt at måtte tabe på den måde, men det er svært at spille, hvis man er dårlig. Han er nu blevet frisk igen, og han er klar til at spille igen i 8. runde.

Partier, resultater og livedækning kan som vanligt følges viawww.jugendschach.at.

Andreas Wiwe