Nicolai V. Pedersen fører stadig

Nicolai V. Pedersen er tæt på at vinde Sondex Cup. Inden sidste runde fører han med et point til de nærmeste forfølgere. Sidste runde starter søndag kl. 16.00.

Fra arrangørerne har vi modtaget runderapport fra 4. runde.

Af Lars Peter Hansen
Sondex Cup, 4. runde
I første runde på den sidste turneringsdag af Sondex Cup 2012 kom Nicolai V. Pedersen et skridt tættere på turneringssejren da han i dagens længst parti slog Andreas Skytte Hagen med hvid.

Partiet mellem Lev Gutmann og Klaus Berg bragte stormesteren på tavlen med et helt point efter godt spil med udnyttelse af de hvide felter. Thorbjørn Bromann og Daniel Semcesen delte efter 26 træk. Med disse resultater fører Nicolai Pedersen med et helt point foran Thorbjørn Bromann og Daniel Semcesen og kan nøjes med et halvt point i sidste rundes indbyrdes parti mod Daniel for at vinde turneringen for første gang.

Mester 1 bød på et spændende parti mellem Jesper Lauridsen og Jens Ove Fries Nielsen. JOFN ofrede først en let officer på a7, men “konverterede” siden, så offeret – eller i dette tilfælde investeringen – blev på et helt tårn. Forrentningen var et afgørende angreb mod en hvide stilling, hvor brikkerne virkede en anelse passivt posteret – i hvert fald ifølge de humane analyser i det Fritz-fri kommentatorrum. Kommentator Mads Boe mente at partiet nok kunne være en skønhedspræmie værd.

Niels Jørgen Fries Nielsen gjorde spørgsmålet om gruppesejren til en temmelig åben affære ved at vinde over Jonathan Carlstedt. Dermed fører tyskeren og Igor Teplyi med hver 2½ point foran Fries Nielsen og Fries Nielsen hver 2 point.

Lars Peter Hansen

5. runde, søndag 22. april kl. 16.00 – 21.00

Spillested: Kolding Uddannelse Center, Ågade 27, 6000 Kolding.

Hjemmeside: www.skakklubbenspringeren.dk