Danmark med fremme ved Senior EM for hold

Ved Senior EM for hold er Danmark rigtig godt med efter de første tre runder. Danmarks bedste hold ligger nummer fire og møder fredag Norges bedste hold.

Fra Skakbladets redaktør, Thorbjørn Rosenlund, der spiller tredjebræt for Danmarks førstehold, har www.dsu.dk modtaget en førstehåndsberetning fra Slovenien.

Af Thorbjørn Rosenlund
Senior EM 1. – 3. runde
Efter tre af ni runder er Danmark 1 placeret helt fremme som nr. 4 ved Senior-EM i Slovenien. Efter den famlende start med 2-2 mod det tyske hold Mattadore Rheinland blev Wales besejret 3-1 i 2. runde og Holland 1 med hele 4-0 i 3. runde.


Bent Sørensen (foto: thv)

Holdkaptajn Bent Sørensen har vundet alle tre partier overbevisende og er øvrigt valgt til turneringskomiteen, selv om det umiddelbart virker usandsynligt, at der bliver sager at behandle i en turnering, der præges af gensyn med gamle venner og glæden ved et godt parti skak. Faktisk mange gode partier skak, for det er imponerende mængder skakerfaring, de mange store gamle navne sætter sig til brætterne med. 80-årige Victor Korchnoi, Sovjet-afhopperen og VM-udfordreren, som inspirerede til Sergijevski i musicalen Chess, vandt i 3. runde over det finske topnavn Heikki Westerinen i et kompliceret parti, de færreste 50 år yngre mestre var sluppet helskindet igennem, og man kunne forsætte koryfælisten med f.eks. Vasjukov og Uhlmann.

Tilbage til de danske hold i den rigt udsmykkede Krystalsal på kurhotellet i Rogaska Slatina.

Danmark 2 tabte i 1. runde forventeligt til Italien, som med deres meget stærke hold i 3. runde klarede 2-2 mod de russiske favoritter. Dermed er Rusland 1 faktisk placeret efter Danmark 1 i den aktuelle stilling. De danske halvpoint blev opnået af Jørgen Jørgensen og Poul Erik Nørgaard på 1. og 2. bræt mod hhv. IM Tatai og GM Mariotti, og stormesteren var endda meget heldig med at undgå matsætning.

I 4. runde møder Danmark 1 Norge 1, ifølge veteran-seniorerne på holdet det første topmøde mellem de nordiske broderlande i dette regie.

Thorbjørn Rosenlund

Hjemmeside: www.sent2012.sahohlacnik.com