Bobby Fischer Against the World på DR2

På tirsdag d. 20/3 kl 21.00 har Dokumania på DR2 dansk tv-premiere på den spektakulære dokumentarfilm ”Bobby Fischer Against the World”. 

Da filmen havde premiere i august 2011 fik den flotte anmeldelser over hele linjen, og man behøver bestemt ikke at være skakspiller for at kunne følge med.

Skakcafeen Chess House i Århus holder ekstraordinært åbent på tirsdag, så man kan se filmen der.

DR2 fortæller om filmen:

Bobby Fischer Against the World, Amerikansk dokumentarfilm fra 2011. Instruktør: Liz Garbus.

Portræt af det unge amerikanske skak-geni Bobby Fischer og hans bizarre og tragiske liv. Fischer var født i USA i 1943. Han begyndte at spille skak som 6-årig og viste sig hurtigt at have usædvanlige evner for spillet. I 1972 tog han ene mand kampen op mod den mægtige sovjetiske dominans på de 64 felter, da han i 1972 erobrede verdensmesterskabet ved at besejre Boris Spasskij  i ‘Århundredets kamp’ i Reykjavik og blev hele USA’s helt. Men mesteren havde sine egne dæmoner at slås med. Siden en problemfyldt barndom havde enspænderen Fischer været på kant med sine omgivelser. Efter Island begyndte det at eskalere for alvor og udviklede sig mere og mere bizart, før det hele kulminerede med et liv på evig flugt stemplet som landsforræder og kriminel.

Se mere på DR2 hjemmeside: www.dr.dk/DR2/Dokumania/