Mere XtraCon-Skakliga

Den afsluttende dobbeltrunde i XtraCon-Skakligaen satte nye standarder for divisionsturneringens afslutning. Udover særdeles gode spilleforhold på Hotel Scandic i Odense, blev samtlige 40 partier begge dage vist live på internettet.

Stævnearrangør Poul Jacobsen kan se tilbage på en meget vellykket weekend.

Sportsligt var der ingen tvivl om Jetsmarks førsteplads. Inden dobbeltrunden førte nordjyderne med 6 point og der blev ikke taget chancer i de sidste to runder. Jetsmark gik ubesejret gennem turneringen og selvom Brønshøj slog begge nedrykkerne klart i de afsluttende runder, var de aldrig rigtig tæt på at true Jetsmark.


Vinder af XtraCon-Skakligaen, Jetsmark. (foto:  thv)

Fra venstre er det IM Christian Kyndel Pedersen, FM Stefan Christensen, GM Allan Stig Rasmussen, IM Jakob Vang Glud, Jakob Rathlev, Martin Bækgaard, Andreas Wiwe og Bjarke Jensen.

Der var mere spænding om årets nedrykning. Hillerød blev tidligt i turneringen isoleret i bunden, men hvem der måtte med ned i 1. division, var helt åbent inden weekendens dobbeltrunde.

BMS stillede til start i Odense uden deres to bedste spillere, GM Henrik Danielsen og IM Jens Kristiansen, da de begge deltager i den stærke Reykjavik Open netop nu. Det var helt sikkert en medvirkende grund til at det blev Ballerup-klubben, der trak det korteste strå i nedrykningskampen.

Også Århus/Skolerne måtte lørdag se bort fra en topspiller, da IM Rasmus Skytte spillede sidste runde i Cappelle la Grande i Frankrig. Ingen af de andre hold havde regnet med at se Skytte til sidste runde, men lørdag aften kl. 24 tjekkede Rasmus Skytte ind på hotellet og søndag kl. 10.00 sad han klar ved brættet og vandt sikkert i Århus/Skolernes 6 – 2 sejr over BMS.


IM Rasmus Skytte – kom direkte fra Capelle la Grande. (foto: thv)

Individuelt springer flere resultater i øjnene. Hos danmarksmestrene fra Jestmark scorede Christian Kyndel Pedersen 7½ point af 9. Mads Andersen fra Skanderborg scorede også 7½ point, men for en kamp færre, da han måtte melde fra til en enkelt kamp på grund af sygdom. Mads Andersen vinder 59 ratingpoint i turneringen og ratingpræstationen på 2758 er ganske imponerende.


IM Mads Andersen, Skanderborg – 7½ af 8 i XtraCon-Skakligaen. (foto: thv)

Hos nedrykker BMS stod en anden ung spiller, 19-årige Tobias Valentin Rostgaard, for næsten en fjerdedel af hele holdets pointhøst. 7 af 9 og en ratingfremgang på 62 point blev det til.

På Divisionsturneringens hjemmeside, som hele tiden udbygges af Verner Christensen og Per Rasmussen, er der et væld af information. Udover tabeller, forventede scorer, partier og statistik, er der fotos, performance lister, største overraskelse med meget mere.

Slutstilling i XtraCon-Skakligaen:
1. Jetsmark, 46½ brætpoint, 16 matchpoint
2. Brønshøj, 44 brætpoint, 13 matchpoint
3. Århus/Skolerne, 40½ brætpoint, 11 matchpoint

4. Nordkalotten, 36 brætpoint, 9 matchpoint
5. K41, 35½ brætpoint, 9 matchpoint
6. Team Nordea Skanderborg, 35 brætpoint, 7 matchpoint
7. Sydøstfyn, 34½ brætpoint, 6 matchpoint
8.. SK1968, 34 brætpoint, 10 matchpoint

9. BMS, 31 brætpoint, 8 matchpoint
10. Hillerød, 23 brætpoint, 1 matchpoint

Ved siden af den afsluttende dobbeltrunde i XtraCon-Skakligaen, blev også sidste runde i 1. division gruppe 1 afviklet på Hotel Scandic i Odense. Øbro er nyt hold i XtraCon-Skakligaen mens Allerød og Læseforeningen rykker ned.

Links:
www.divisionsskak.dk
www.liveskak.dk