Europa Cup for klubhold

Danmark har to hold med til Europa Cuppen for klubhold: De danske mestre fra Jetsmark og sølvvinderne fra K41, men flere andre hold har et dansk islæt.

I den åbne række deltager 62 hold og begge danske hold er seedet i den lave ende. Jetsmark som nummer 41 og K41 som nummer 48.

Ti hold har et ratinggennemsnit på over 2600, heriblandt OSG Baden-Baden, der har Peter Heine Nielsen på bræt 5. OSG Baden-Baden, med Michael Adams på bræt 1, er på trods af en ratingsnit på 2697 kun seedet som nummer 5.

Tyvendeseedede Lund ASK har danske IM Silas Lund på bræt 5 og i kvinderækken finder man WFM Marie Frank-Nielsen på Oslo Schakselskap andetbræt. I Kvinderækken deltager 12 hold og Oslo må tage til takke med en seedning som nummer sidst.

Turneringen spilles i Rogaska Slatina i Slovenien og første runde spilles søndag kl. 15.00. Tidskontrollen er 90 minutter til de første 40 træk plus 30 minutter til resten af partier, fra træk 1 tillægges 30 sekunder per træk. Turneringen spilles over 7 runder og det vindende hold i den åbne række kan rejse hjem med en præmie på 12.400 Euro mens vinderen i Kvinderækken får 4.000 Euro.

De danske holdopstillinger:

Jetsmark
1. IM Jakob Vang Glud
2. Bjarke Jensen
3. FM Stefan Christensen
4. CM Jakob Rathlev
5. Anders Helledie
6. Henning Lau Rasmussen
R. Christian Grubert
R. Tommy Clausen

K41
1. Roland Greger
2. Brian Jørgensen
3. Peter Larsen
4. Steen Clausen
5. FM Flemming Bo Larsen
6. Jan Bauner
R. Jan Løfberg

Hjemmeside: www.ecc2011.sahohlacnik.com