Kampgejst og spilleglæde i Horsens

Fra Horsens Skakforening har vi modtaget første rapport fra Horsens Lang Weekend. 

I dag spilles der kl. 10.00 og 17.00, så følg med i live-sendingen på klubbens hjemmeside.

Af Eigil Straarup
Kampgejst og spilleglæde i Horsens.
I går (torsdag) blev de to første runder af 14. Horsens Lang Weekend spillet, og der var stor kampgejst i feltet fra allerførste træk.  I den såkaldt accelereret schweizer blev feltets 120 deltagere parret på kryds og tværs i 1. runde. De 60 favoritter havde en samlet forventet score på 50,99, og den ramte de helt præcist med netop 51 points. Usædvanligt nok for en 1. runde i en schweizer sluttede ingen partier, før der var spillet cirka 1½ time. Normalt byder sådan en 1. runde på en massakre, hvor flere af de undertippede hurtigt må lade livet, men sådan skulle det altså ikke være.

I 2. runde bevirkede den accelereret schweizer, at der var hele 22 opgør, hvor der sad en taber og en vinder fra formiddagens runde på hver sin side af brættet. De to runder resulterede i, at der naturligt nok allerede er tyndet gevaldigt ud i feltet af spillere med maksimumpoints. Ellers bød dagen også på adskillige artige overraskelser. IM’erne Thorbjørn Bromann og Jens Ove Fries måtte begge afgive en remis i 2. runde. Desuden springer det også i øjnene, at Jackie Andersen og den forsvarende mester Igor Teplyi også måtte afgive. Teplyi endda to remiser, så noget kan tyde på, at gassen er gået af ballonen for århusianeren oven på hans flotte turneringssejr i Chess House Open for få dage siden.

I spidsen af feltet med 2/2 ligger nu i skrivende stund blandt andre IM Karsten Rasmussen, IM Silas Lund, Thomas Klitgaard Andersen, Kim Skaaning-Pedersen, Kim Schmidt, Daniel Kokholm og John Laurids Jensen. Grovsorteringen er startet, og i morgen skrumper toppen yderligere ind.

I dag havde vi problemer med live-dækningen. Lige efter kickoff kl. 10 hoppede signalet af, men vi fik genetableret forbindelsen, og derefter var der hul igennem resten af dagen. Det håber vi også gør sig gældende i morgen.

Følg med i livedækningen fra kl. 10 på www.horsensskakforening.dk når 3. runde løber af stablen og igen fra kl. 17. når 4. runde afvikles.


Torsdag eftermiddag var der hektisk aktivitet og summen i kantinen, hvor der både blev analyseret på rundens partier, spillet lynskak og snakket med såvel nye som gamle venner. Der blev også tid til at følge med i den dramatiske Galibier-Etape i Tour de France på storskærmen.
Eigil Straarup

Spilletider: 21. juli – 24. juli. Torsdag, fredag og lørdag 10-16 og 17-23. Søndag 10-16.
Spillested: ASV Horsens, Nørrebrogade 38 A, 8700 Horsens
Hjemmeside: www.horsensskakforening.dk