Maribo Skakklub 100 år

Maribo Skakklub på Lolland kan i år fejre 100 års jubilæum. I den forbindelse har klubben lige afholdt Maribo Skakklubs 100 års jubilæumsturnering som blev vundet af Mikkel Strange Furesø Skakklub med 6 point foran de lokale Henning Nielsen og Ulrik Rath, der begge scorede 5½ point. Præmiegruppe 2 blev vundet af Sonny Holtzmann.


Turneringsvinder Mikkel Strange (tv.) og turneringsleder John Kristensen (th.) (foto: Maribo Skakklub)

Næste arrangement i klubben er den 25. juni, hvor der afholdes en hurtigskakturnering på Torvet i midten af Maribo. Se indbydelsen her.

I forbindelse med jubilæet har klubben også udsendt bogen ”Randbønder – 100 års skak på kanten” som gennemgår klubbens første 100 års historie.

Klubbens storhedstid var helt klart mellemkrigsårene hvor Øjvind Larsen og Ernst Sørensen var landsholdsspillere med deltagelse i flere OL. Jens Enevoldsen var også kortvarigt medlem i domkirkebyen omkring 1940.

Bogen giver ikke kun et indblik den lokale klubs historie med op og nedture, bl.a. fortælles det at klubben i starten af 1990erne havde et problem med hasardspil (Mausel) på klubaftnerne; men giver også et fint indblik i f.eks. den kaotiske hjemrejse fra OL i Buenos Aires i 1939, hvor klubben havde to spillere, Øjvind Larsen og Ernst Sørensen, med.

Klubben har et mindre antal bøger til salg for 150,- kr. + porto. I boghandlen koster den 225,- kr.

Hjemmeside: www.mariboskakklub.dk