Peter Heine vandt i 1. runde

Peter Heine Nielsen vandt planmæssigt i første runde af EM 2011 i Aix-les-Bains, hvor han havde sort mod Adrian-Marian Petrisor fra Rumænien. Andreas Hagen tabte til GM Viorel Iordachescu (2626), Moldavien.

Første runde bød på flere overraskelser. GM Dmitry Jakovenko (2718) tabte til IM Artem Smirnov (2425) og færøske IM Helgi Dam Ziska (2432) holdt med sort remis mod topseedede Peter Svidler (2730). Efter 19 træk måtte Svidler tage trækgentagelse.

Peter Heine fortæller om sit parti: ”Efter en fin åbning spillede jeg nogle sløje træk, og var i problemer, da han lidt overmodigt prøvede at straffe mit spil. 21. Sxf4? var svagt af ham. Derefter fik jeg et fint offer ind, men 28. Tg1 er ?? 28. Dc2, Dg5 29. Tf2! holder nok for ham, da 29.-, Lxf2 30. Dxf2 Lg2+ 31. Kg1 ikke ser ud til at være andet end remis. Jeg havde tænkt at undlade slag på f2, men andet end praktiske chancer, er det måske ikke.”

I skrivende stund kan Andreas Hagens parti ikke downloades fra turneringens hjemmeside, men de tre øvrigt nævnte partier kan gennemspilles længere nede på siden.

I anden runde møder Peter Heine med hvid GM Orest Gritsak (2539) fra Ukraine. Andreas Skytte Hagen møder franske Jean Pascot (1873).

DSU arbejder på at få EM kommenteret live på Skak.dk. Første gang bliver måske allerede i dag fra kl. 16.00.

Arrangørerne viser 50 partier live.

Hjemmeside: www.aixlesbains2011.fr