Det erfarne hold slog tilbage

Efter 3. rundes 1 – 4 nederlag til de unge stjerner, var det vigtigt for erfaringen, The Experience team, at slå hurtigt tilbage for at bevare spændingen i NH Chess Tournament i Amsterdam.

Den på papiret svageste veteran, Ljubomir Ljubojevic, viste vejen ved at slå Wesley So, der fik sin dronnning i klemme i Ljubojevics kongestilling. Gelfand mod Caruana blev hurtigt remis, mens Peter Svidler slog Hikaru Nakamuras Caro-Kann fuldstændig i stykker.

I det rent hollandske opgør mellem landets nummer et og to, kom der måske et tronskifte, da unge Giri holdt hovedet koldt efter van Wely ofrede en officer for to bønder og angreb. De unges eneste gevinst søndag.

Dagens længste parti stod mellem GM Peter Heine Nielsen og GM David Howell fra England. Partiet fulgte 2. matchparti fra Peter Heine – Mads Andersen fra Sophiendal Gods ved Skanderborg i slutningen af maj indtil 9. -, c5. Her spillede Mads Andersen 9. -, c6. Peter Heines 4. Lg5 går ifølge dagens kommentator på Skak.dk, Andreas Wiwe, ikke for at være hvids skarpeste våben. Men Howell kendte måske slet ikke til matchen i Skanderborg, han brugte i hvert fald meget tid i hele partiet. Ved træk 12 havde Peter Heine næsten en time mere på uret end englænderen.

På Skak.dk blev det diskuteret, om sorts fribonde på c4, som opstår efter hvids 13. træk, var god eller dårlig.

Partiet var meget kompliceret, men som det kom, endte c-bonden med at falde og Peter Heine vandt flot partiet.

Fint kommet igen af veteranerne.

Dagens resultater:
Svidler – Nakamura 1 – 0
Gelfand – Caruana ½ – ½
Ljubojevic – So  1 – 0
van Wely – Giri 0 – 1
Nielsen – Howell 1 – 0

Stillingen er nu 11 – 9 i ”The Rising Stars” favør.

Mandag kl. 13.30 spilles femte runde:
Nakamura – Gelfand 
Caruana – Ljubojevic 
So – van Wely 
Giri – Nielsen 
Howell – Svidler 

Hjemmeside: www.nhchess.com