Allan Stig fører Politiken Cup

Otte spillere deler førstepladsen i Politiken Cup efter de første 7 runder.

GM Pavel Eljanov, Ukraine, GM Surya Ganguly, Indien, GM Georg Meier, Tyskland, GM Maxim Rodshtein, Israel, GM Konstantin Landa, Rusland, GM Jonny Hector, Sverige, GM Evgeny Postny, Israel og GM Allan Stig Rasmussen, Danmark, har alle 6 point. 

12 spillere har 5½ point, heriblandt FM Jakob Aabling-Thomsen (2314), der stod for 7. rundes største overraskelse, da han slog GM Michal Krasenkow  (2628) fra Polen.

Skak.dk er FM Mads Boe kommentator fra kl. 13.30 og frem.

De sidste 10 lynpartier i opvisningsmatchen mellem GM Peter Svidler og GM Peter Heine Nielsen endte 5 – 5 efter en række forrygende partier, hvor Peter Heine gik i Bent Larsens fodspor og slog Svidler med bl.a. Skandinavisk 1. e4, d5, som Larsen brugte til at slå daværende verdensmester Karpov med i Montreal 1979.

Fredag aften er både Svidler og Peter Heine med i Politiken Cup Lyn, der starter kl. 19.30. Der er 96 deltagere, heraf 12 titelholdere.

Hjemmeside: www.politikencup.dk