Skakstjerner hædrer Bent Larsen

Stormester Bent Larsen, Danmarks største skaknavn gennem tiderne, hædres med en række arrangementer i løbet af 2010. Dansk Skak Union inviterer en række skakstjerner til Danmark for at markere, at Bent Larsen bliver 75 år den 4. marts.

Bent Larsen blev stormester i en alder af blot 21 år, da han midt under den kolde krig satte hele verdenseliten på plads i Den Røde Armés Teater i Moskva i 1956.

Bent Larsen (Billedet tv.) nåede aldrig at blive verdensmester, selv om han i flere omgange nåede semifinalen i kandidatturneringen om at blive VM-udfordrer. I 1967 blev han valgt til verdens bedste skakspiller for en hidtil uset sejrsrække.

Første hædring af Bent Larsen finder sted fra 2. – 5. august i forbindelse med Politiken Cup på Lo-Skolen i Helsingør, hvor Ruslands næstbedste skakspiller Peter Svidler og Danmarks bedste Peter Heine Nielsen mødes i en hurtigskakmatch over seks partier samt i to lynskakmatcher over ti partier.

Peter Svidler blev nr. 2 ved VM i 2005 og har siden befundet sig i den absolutte verdenstop. I øjeblikket indtager den 33-årige Svidler 10. pladsen på verdensranglisten.

Peter Heine Nielsen (Billedet tv.) er mest kendt for at være træner for den indiske verdensmester Viswanathan Anand. Den 36-årige dansker er dog selv helt ferm til at flytte brikkerne, og han er nr. 37 på den seneste verdensrangliste.

I efterårsferien arrangerer Dansk Skak Union en stormesterturnering i Køge. Også denne turnering dedikeres Bent Larsen.

Programmet for matcherne på Lo-Skolen i Helsingør:
Fredag 30. juli kl. 16.00: Peter Svidler spiller simultan mod 20 spillere på Københavns Hovedbanegård.
Mandag 2. august kl. 20.00: 1.-3. matchparti hurtigskak (Svidler-Heine)
Tirsdag 3. august kl. 20.00: 4.-6. matchparti hurtigskak (Svidler-Heine)
Onsdag 4. august kl. 20.00: 10 lynskakpartier i Larsen Åbning (Svidler-Heine)
Torsdag 5. august kl. 20.00: 10 lynskakpartier i valgfrie åbninger (Svidler-Heine)
Fredag 6. august: Svilder deltager i Politiken Cups lynturnering