Kramnik vandt Tal Memorial

Den tidligere verdensmester, 34-årige Vladimir Kramnik, vandt årets stærkeste turnering i Moskva. I sidste runde var Kramnik en smule under pres med sort mod Ivanchuk, men partiet blev remis efter 29. træk.

Inden da var verdensmester Anand blevet koblet effektivt ud af topstriden, da Levon Aronian forbavsende let vandt med de sorte brikker. Anand må have fået en Aronian-kompleks. Det var fjerde gang i træk, at Aronian vandt med sort i de tos indbyrdes opgør.

Magnus Carlsen var eneste vinder i 8. runde af turneringen, hvor han allerede efter 17. træk fik en nærmest vundet stilling mod Ponomariov. I ægte Tal-stil ofrede Carlsen en officer og selvom der var en enkelt skønhedsplet i gevinstføringen, stod Ponomariov overfor udækkelig mat i træk 31. I sidste runde udspillede Carlsen så Peter Leko fra en helt lige stilling, som GM Ian Rogers på www.chessvibes.com omtalte således: ”Mark this one down as a draw – Carlsen will not be world number one for a while longer”; men remisen blev ikke bogført nogen steder. Så Magnus Carlsens slutspurt bringer ham ikke alene op på en delt andenplads i turneringen, han overtager også førstepladsen på den virtuelle ratingliste: http://chess.liverating.org.

Både Kramnik og Carlsen var sygdomsplagede under turneringen, hvilket sætter deres præstation i relief.

Slutstillingen i Tal Memorial efter 9. runder:
1. GM Vladimir Kramnik (2772), Rusland, 6 point
2. GM Vassily Ivanchuk (2739), Ukraine, 5½ point
    GM Magnus Carlsen (2801), Norge, 5½ point
4. GM Viswanathan Anand (2788), Indien, 5 point
    GM Levon Aronian (2786), Armenien, 5 point
6. GM Boris Gelfand (2758), Israel, 4½ point
7. GM Ruslan Ponomariov (2739), Ukraine, 4 point
8. GM Peter Svidler (2754), Rusland, 3 point
9. GM Alexander Morozevich (2750), Rusland, 2½ point
    GM Peter Leko (2752), Ungarn, 2½ point

Hjemmeside: http://tal.russiachess.org/