Ungdoms-VM 1. runde

Mads Andersen (U14), Jonathan Braüner (U12) og Martin Percivaldi (U10) vandt i første runde, mens de øvrige danskere tabte.

Vi har modtaget nedenstående rapport fra Tyrkiet.


Af Ane Mette Andersen og Silas Lund
1. Runde, torsdag d. 12.nov.09
Første runde starter kl. 15.00. Drengene venter med spænding på at komme i gang og noget af ventetiden er blevet brugt til at sove længe. Vi kom sent frem til hotellet i går efter en lang og til tider spændingsfyldt tur. Der er morgenmad fra kl. 7-10 og de sidste var på pletten kl. 9.50 og fik sig et måltid morgenmad.

Silas havde kaldt den danske delegation til samling med informationer af praktisk art kl. 10.00. Han havde fået oplysninger på Technical meeting kl. 22.00 i går. Vi fik kode til internettet og de andres værelses numre oplyst, så vi har styr på, hvor vi bor på hotellet. Hotellet er Limra Park Hotel som ligger 2 min. gang fra spillestedet. Værelserne er udstyret med minibar, med et antal gratis soft drinks pr dag. Der er TV, internetforbindelse og havkig, så det må siges at være OK standard. Vejret er som dansk sommer, lidt sol og med spredte byger, men dejlig varmt.

Alle måltider indtager vi på Limra Hotel, som ligger på den anden side af gaden. Alle har fået et lyseblåt plast armbånd, som skal sidde på håndleddet under hele turneringen og give adgang til alle hotellets faciliteter.  Limra Hotel er et kæmpe hotel, med alt hvad hjertet begærer og gratis fornøjelser, som vi også kan bruge løs af. Der er fitness center, indendørs swimmingpool, sauna, Hamam, disco mv.

Turneringen har valgt en regel om 0-tolerance, så drengene har af Silas fået besked på at sidde på pladserne, ved kampstart, uanset forsinkelser, da det vil være pokkers ærgerligt at tabe et parti, fordi man ikke lige er til stede, når runden starter.

Formiddagen blev brugt på at få pakket ud, for de som har en kuffert at pakke ud af. En skal ud og købe lidt tøj og ellers bruges tiden på at slappe af og kigge lidt på skak indtil det går løs. Vi spiste frokost sammen. Maden er super. Dessertbordet med overvældende udvalg af kager, som er en Tyrkisk specialitet, har Mads Holger allerede besøgt flittigt. Efter frokost var det planen at mødes for at forberede dagens parti. Der er god plads i hotellets lobby, hvor der er store lædermøbel-arrangementer.

Parringerne lod dog vente på sig. Vi fik i stedet hjælp fra DK, og så gik drengene i gang med at forberede sig på værelserne.

Indgangen til spillestedet, som er en lang smal sti, var igen (som for 2 år siden ved VM)et kaos af folk, der kæmper om at komme først ind, mens klokken nærmer sig 15.00. Til sidst lykkes det (i år uden højlydte skænderier) at få spillere og alle øvrige indsluset. VM og alle urene blev sat i gang kl. 15.15 og herefter var der livlig trafik mod toiletterne.

Rigtig mange både blandt spillere og øvrige bærer mundbind under turneringen. Dette fænomen var også udbredt i lufthavnene vi besøgte i går. Det er lige før man bliver helt nervøs for at smitte dem.

Aftenen gik med fælles gennemgang af de spillede partier, i hotellets lobby. Der er flere af de andre landes delegationer, der gør brug af samme metode.

Den forsvundne kuffert er dukket op, til stor glæde for Kristian, her til aften.

Vores gode førstedagsindtryk af hotel og spilleforhold er blegnet en smule, fx. Virker internetforbindelsen dårligt efter kl. 10, når spillerne begynder at stå op, gå på nettet og forberede sig. Rapporter de følgende runder vil vi forsøge at forfatte sen aften eller tidlig morgen, med håb om mindre belastning på linjen.

Nogle af vores spillere klager over trange spilleforhold og ulidelig varme i lokalet – de unge spillere sidder næsten skulder ved skulder.

En hurtig resultatopdatering:
Mads (U14), Martin (U10), Jonathan (U12) vandt 1.runde – alle tre var klare favoritter.
Kristian og Tobias (U16), Dara (U18) og Mads-Holger (U14) tabte alle – her levede favoritterne desværre også op til værdigheden.

Mere følger!

Ane Mette Andersen og Silas Lund

Hjemmeside: http://wycc2009.tsf.org.tr/