Ungdoms-VM i Tyrkiet

Ungdoms-VM i Tyrkiet starter i dag og Danmark er repræsenteret med 7 spillere i turneringen, der varer frem til den 23. november.

Her på siden vil vi følge turneringen tæt, men kan dog ikke love daglige rapporter, da delegationschef IM Silas Lund naturligvis har en del at se til, når 7 skakspillere skal forberedes til hver runde.

Fra Silas Lund har vi modtaget nedenstående.

 

Ungdoms-VM i Tyrkiet – før start
Af Silas Lund
Torsdag d. 12.november går starten for 11.runder, der i sidste ende skal kåre en ungdomsverdensmester i 12 kategorier: Under 8, 10, 12, 14, 16 og 18 år for både drenge og piger.

Stedet er Antalya, Tyrkiet, hvor vi ankom ved 20-tiden lokal onsdag aften (kl. 19 dansk tid) efter noget af en odyssé i form af 3 flyrejser, ventetid samt de obligatoriske ting der kan gå galt og som gør det. Selv stampede jeg ud af høet kl. lidt i 04.00, og når man betænker det kaos, der normalt hersker, når alle delegationer ankommer, skal have badges, registreres, have hotelrum m.v. – så er det noget af en prøvelse, sulten og træt som man er efter dagens strabadser. Jeg har heldigvis prøvet det før (4 gange af sted med Skotland), og havde rustet mig tålmodighed og diverse worst case scenarios, men under en halv time senere sad vi bænket ved et overdådigt middagsbord i hotellets restaurant, hotelnøgle m.v. rigere og ro i sjælen. Hotellets standard er i øvrigt rigtig god, der er Internet og et par gratis læskedrikke fra minibaren til alle, foruden faciliteter såsom svømmepøl og motionsrum.

Den danske delegation består udover undertegnede selv som ‘Head of Delegation’ af Ane Mette Andersen og Ruggero Percivaldi (forælder til hhv. Mads og Martin) samt 7 spillere: Dara Akdag (U18), Tobias Rostgaard (U16), Kristian Seegert (U16), Mads Andersen (U14), Mads-Holger Jacobsen (U14), Jonathan Braüner (U12), Martin Percivaldi (U10) – ialt 10 personer.

Den officielle hjemmeside er http://wycc2009.tsf.org.tr/, hvor der efter sigende skulle være parringer klar kl. 13 torsdag (12 i DK), med start to timer senere. Der vil desuden være LIVE-sending fra topbrætterne. Vi får se om det skal lykkes arrangørerne at tæmme det sædvanlige 1.runde-kaos.

Silas Lund

Hjemmeside: http://wycc2009.tsf.org.tr/