Flot skulderklap til Peter Heine

Som spiller har GM Peter Heine Nielsen (billedet tv.) vundet mange turneringer og flotte sejre, og nu har han fået endnu et skulderklap. Denne gang for sin indsats som træner. 

I slutningen af oktober blev FIDEs Trainer Awards 2008 uddelt og her blev Peter Heine stemt ind på en flot andenplads om Mikhail Botvinnik-medaljen, der uddeles til den bedste træner/holdleder for mandlige spillere med særligt fokus på verdensmesterskaber og olympiader.

Vinder i kategorien blev Arshak Petrosian, der har udover sin egen skakkarrierer, er kendt som træner, bl.a. for sin svigersøn, Peter Leko og som holdleder for Amenien, der vandt OL 2008 i Dresden.

Udover Mikhail Botvinnik-medaljen er der også blevet uddelt bl.a. Furman-medlajen, som er til den bedste træner/holdkaptajn for en kvindelig spiller eller kvindehold. Det er første gang disse præmier er blevet uddelt, men de skal være en årlig tilbagevendende begivenhed.

At Peter Heine Nielsen var så godt med i opløbet om medaljen, skyldes naturligvis hans andel i verdensmester Anands flotte titelforsvar mod Kramnik i VM-matchen i oktober sidste år.

Læs mere her: http://www.trainers.fide.com/component/content/article/15-chess-news/4156-fide-trainer-awards-2008