Rapport fra Senior VM

Fra den danske delegation ved senior VM i Italien, har vi fået nedenstående beretning, der bl.a. kan fortælle om 2 danske IM-normer.

Af Poul Erik N. Olesen
Den danske deltagelse i 19. VM for seniorer må allerede inden sidste runde betegnes som en stor succes. Bo Jacobsen og Jørgen Jørgensen har hver præsteret en delnorm til IM-titlen efter ni runder – Bo Jacobsen også efter 10 runder. Og i dag kan Bo så med en gevinst mod Miso Cebalo gå hen og blive stormester og verdensmester – hvis de øvrige resultater flasker sig! Men lad os nu se.

Men godt har de spillet – hver med kun et tab i 10 runder mod meget stærke spillere, flere GM’ere og IM’ere, som delnormerne jo viser. Ole Jakobsen er ubesejret, men har spillet mange remiser. Han har 6,5, det har også Hvenekilde- med kun et nederlag. Sloth har 6,0 efter to nederlag (det ene i en totalt vundet stilling). 6,0 har også undertegnede – efter tre nederlag. Øvrige resultater kan ses på den officielle hjemmeside.

Turneringen har været en lidt blandet fornøjelse rent organisationsmæssigt. Således startede det med en kaotisk indskrivning, der varede flere timer, og en meget langvarig og uorganiseret fordeling på de mange små hoteller i området, hvor spillerne bor og afhentes dagligt af gratis bus. Det samme med hjemkørsel efter dagens runde. Ventetiderne er meget lange – så lange, at russerne iflg. Sloth (de bruger ham som tolk) truede med at tage hjem! Men italienerne finder jo ud af det: regeringerne forgår, men demokratiet består (sådan da).Det er nu blevet meget bedre.

Sloth, Jørgen og undertegnede bor på et udmærket hotel i Lodrone, 5-6 km fra spillestedet i Condino. Vi har et meget hyggeligt samvær med Jan Rooze fra Belgien og Adrian van Haaften fra Holland. Jan vil være kendt af flere som en meget talentfuld junior for 40 år siden. Han er nu meget aktiv igen og prøver på at komme med på det belgiske OL-hold. Han har også ideer om at organisere VM for seniorer i Belgien. Det vil han helt sikkert være god til. På hotellet har vi indbyrdes en række godmodige konkurrencer kørende. F. eks. hvem der møder flest forskellige nationaliteter. Jeg ligger ret godt med 10! Sjovt nok ender det altid med, at vinderen skal give vin til aftensmaden!

Og så forstår man jo, at tyrken har det svært med danskerne! Ozbilen har nu mødt Jørgen (også i Velden), Jørn, Bo (og sågar Jan, der jo nærmest opfattes som halvt dansk, da vi er så meget sammen) – og stillingen er 5-0 til os! En herlig mand!

Poul Erik N. Olesen

Følg med lørdag den 7. november kl. 13.00.

Hjemmeside: http://www.arcoworldchess.com/