Helsinge trækker sig

Helsinge Skakklub, de sidste ni års vinder af den øverste danske skakrække, trækker sig fra XtraCon-Skakligaen.

Fra turneringslederen for Divisionsturneringen har vi modtaget følgende:

Af Per Rasmussen
Dansk Skak Union har modtaget besked om, at Helsinge Skakklub trækker deres hold fra XtraCon-Skakligaen, årsagen til dette er formanden Allan Rasmussens helbredsmæssige situation. Holdet var jo hans hjertebarn, der er ingen andre i klubben der har mod på at fortsætte det store arbejde med holdet, de har valgt at koncentrere sig om klubbens øvrige aktiviteter.

Sammen med Dansk Skak Unions ledelse har jeg fuld forståelse for beslutningen, og vi ønsker Allan og klubben alt godt fremover.

Situationen gør at der skal findes en afløser til Helsinge i XtraCon-Skakligaen. Næstved Skakklub indtræder på denne plads. Furesø Skakklub indtræder på den ledige plads i 1 div. Grp. 1. Hørsholm Skakklub indtræder på den ledige plads i 2 div. Grp. 1

Klubberne indtræder på den plads der er blevet ledig, og der sker ikke nogen ændring af rundelægningen.

Fristen for indtastning af styrkelisterne forlænges indtil d. 20. okt. 2009, hvilket gør at Helsinge-spillere, der ønsker at skifte klub, kan komme på styrkelisterne første gang, og dermed ikke bliver ramt af 30 dages spærring. Her er det vigtigt, at klubberne sørger for, at hovedkredsens kartoteksfører sender en opdatering af spillerkartoteket til unionens kartoteksfører, for at disse kan komme ind i divisionssystemet.

Per Rasmussen
Divisionsturneringsleder
Dansk Skak Union