Karpov – Kasparov match

De to tidligere verdensmestre Anatoli Karpov og  Garry Kasparov mødes i den spanske by Valencia til en minimatch i hurtig- og lynskak.

Hele arrangementet varer fra den 21. til 25. september, men de to store K’er skal spille indbyrdes den 22., 23. og 24. september.

De to første dage spilles hurtigskak med betænkningstiden 25 minutter til hele partiet plus 5 sekunder pr. træk, mens der på tredjedagen spilles lynskak med betænkningstiden 5 minutter til hele partiet + 2 sekunder pr. træk. Den anerkendte hollandske skakdommer Geurt Gijssen har sagt ja til at styre begivenheden.

Det er første gang vi ser Kasparov tilbage ved skakbrættet efter han trak sig tilbage i 2005. I Rusland er der, ifølge matchens officielle hjemmeside, spekulationer i gang om at Kasparov kan være på vej til at trække sig fra det politiske arbejde. Dette afviser Kasparov dog selv.

Det er 25 år siden de to spillede deres første match og valget af Valencia som spillested er ikke tilfældigt. Ifølge den spanske historiker José Antonio Garzón ligger det moderne skakspils vugge i netop Valencia. Det var nemlig her, at skakdronningen, som vi kender hende i dag med den lange rækkevidde, blev født i 1475. I forbindelse med matchen vil der blive fremlagt et historisk værk, der understøtter denne teori.

Matchen vil blive fulgt udførligt her på siden, da undertegnede tager til Valencia og følger med ved ringside. Da min søster bor i Valencia, kan jeg kombinere familiebesøg og skak, så det ikke koster DSU noget, at redaktionen for et par dage flytter til Spanien.

Hjemmeside: http://www.matchkarpovkasparov.com