Ny formand for DSU

Lars-Henrik Bech Hansen blev søndag den 12. april 2009 valgt som Dansk Skak Unions nye formand efter Erik Søbjerg, der havde annonceret sin afgang om senest et år. Da Erik Søbjerg erfarede at Lars-Henrik Bech Hansen kunne overtales til at overtage formandsposten allerede nu, var Erik ikke sen til at anbefale sin efterfølger.

Lars-Henrik er mest kendt som formand for Københavns Skak Union de sidste 13 år; men i hele sin skaktilværelse har han været engageret i bestyrelsesarbejde, turneringsledelse og som arrangør af store internationale turneringer.

Dansk turneringsskaks flagskib, Politiken Cup/Copenhagen Open, har under Lars-Henrik Bech Hansens ledelse udviklet sig til en af Europas stærkeste Opens.

Lars-Henrik Bech Hansen er i det civile liv trafikinspektør ved Banedanmark og bor med sin familie i Tølløse.

Skakligt er Lars-Henrik en stærk Mesterspiller, der på sit højeste havde pænt over 2100 i rating. Spillestilen er skarp; men af og til er han lidt for fredelig ved brættet, når en god skakpolitisk diskussion øjnes forude.

Som ny formand fortæller Lars-Henrik Bech Hansen om sine visioner for Dansk Skak Union:

Noget af det vigtigste er at få organisationen til at fungere i dagligdagen. Arbejdsmiljøet i FU og HB skal gøres endnu bedre. Endvidere vil jeg videreføre det arbejde, som Erik Søbjerg satte i gang med specialudvalg under FU. Med denne nyskabelse bør vi kunne fjerne en række dagligdagspligter fra FU.

Og så skal vi have sat turbo på ungdomsarbejdet. Det er glædeligt, at Tom Skovgaard på dette område stiller sin store ekspertise til rådighed. Et succeskriterium er at få genoprettet samarbejdet med Dansk Skole Skak. De seneste år har samarbejdet har været nærmest ikke-eksisterende. Vi bør kunne finde en fællesmængde.

I denne forbindelse ser jeg frem til et konstruktivt samarbejde med DSUs nye eliteansvarlige, stormester Lars Bo Hansen, der har en række spændende ideer for eliten og de bedste juniorer.

Med hensyn til økonomien gælder det om at finde frem til realistiske budgetter, så vi ikke pludselig står i en situation, hvor vi ikke har til dagen og vejen.

Skakserveren er den store akilleshæl i øjeblikket. I løbet af ét år skal unionens medlemmer have genfundet troen på ideen med denne server. Fra 1. maj begynder daglige turneringer på skakserveren, og det kan forhåbentlig genskabe tilliden.

Men ellers er det allervigtigste, at vi som skakspillere er optimister og tror på fremtiden. Det gælder om at få vendt pessimismen. I den forbindelse håber jeg, at den golde kritik af de frivillige ledere vil forstumme – for der er altså stadig mange rundt om i landet, der yder en ekstraordinær indsats til gavn og glæde for vores fælles lidenskab. Her er det min intention, at vi kan få skabt en lederuddannelse, så vi kan leve op til min kongstanke: At det skal være sjovt at være leder.

Lars-Henrik Bech Hansen