Dansk medalje glippede

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret
U12: Mads-Holger Jacobsen 1831 DEN 0-1 Grigoriy Oparin 2107 RUS
U14: Kristian Seegert 2024 DEN 0-1 FM Ivan Bukavshin 2350 RUS
U14: Bjørn M. Ochsner 1963 DEN remis Alex Lienhard 1817 SUI
U14: Mads Andersen 2092 DEN 0-1 Dmitriy Danilenko 2209 UKR
U16: Ogulcan Kanmazalp 2281 TUR 1-0 Mads Hansen 2041 DEN
U16: Benjamin Seitz 1988 SUI 1-0 Nicolai Brondt Pedersen 1966 DEN
U18: Amar Salihovic   BIH remis Martin Hansen 2128 DEN

 

Desværre blev det ikke til nogen dansk medalje i denne omgang. I U14-rækken var Kristian Seegert til det sidste med helt fremme i kampen om medaljer og kunne med en sejr – hvilket dog samtidig krævede forskellige heldige udfald af andre partier – endda nå helt til tops. Men i partiet mod turneringens ratingfavorit, russeren Bukavshin, kom Kristian for en gangs skyld skidt ud af åbningen og tabte hurtigt en bonde.

Derefter kæmpede han som en løve og var tæt på at redde en remis, men desværre var bondeslutspillet til sidst tabt på et enkelt sølle tempo. Ærgerligt for Kristian, men han kan alligevel se tilbage på en flot turnering og en fin delt 10. plads (nr. 13 efter korrektion), langt over hans startseedning som nr. 51. For russeren betød gevinsten, at han blev ny Europamester.

For de øvrige danskere blev sidste runde ikke den store succes, kun Bjørn med en fin gevinst og Martin med en solid remis kom på tavlen i sidste runde. Men trods det beskedne pointudbytte i sidste runde kan de danske drenge alligevel være fint tilfredse; ingen faldt igennem, og der var flere fine partier og resultater i løbet af turneringen. Desuden har drengene fået uvurderlige erfaringer og mulighed for at måle sig med de ypperste i Europa.
 
Afslutningen på turneringen blev fulgt op med en hyggelig aften med lyn- og babyskak mod bl.a. svenskere og nordmænd. Hvad de færreste måske ved, er svenskerne Niels Grandelius og Linus Olsson ”verdensmestre” i babyskak, og der findes faktisk meget teori om denne specielle genre indenfor skaksporten!

Hjemturen blev mindst lige så dramatisk som selve turneringen; efter en halsbrækkende bustur op og ned af Montenegros bjerge var det som man kan se på billedet ved siden af en flok glade drenge der nåede frem til Podgorica i god behold! 

Danske scorer slutplaceringer:

U12: Mads-Holger Jacobsen      4.0     83
U14: Kristian Seegert 6.0 13
Mads Andersen 5.0 34
Bjørn M. Ochsner 4.0 66
U16: Mads Hansen 3.5 83
Nicolai Brondt Pedersen 2.0 113
U18: Martin Hansen 3.0 66

Turneringen kan følges på: