Randersmesterskabet i hurtigskak

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Der blev budt på rigtig flot topskak, da Skakklubben Rokaden i weekenden afviklede det tredje Randersmesterskab i hurtigskak på Kulturhuset. Flere af de stærkeste danske spillere havde fundet vej til turneringen, heriblandt landsholdsspilleren Allan Stig Rasmussen fra Jetsmark og den tidligere danske mester Bo Jacobsen, der har fået sin skakopdragelse i Randers.

De internationale mestre Allan Stig Rasmussen, Jetsmark og Jakob Vang Glud, Helsinge løb med sejren i en turnering, hvor der var spænding og kamp til det sidste. De to spillere, der var ratet øverst i turneringen, mødte hinanden i sidste runde og spillede remis. Det betød, at såvel Tom Petri Petersen, Nordre Århus som den tidligere danmarksmester, Bo Jacobsen, Århus kunne nå op på siden af de to, men begge tabte, og de to IM’ere kunne dermed dele sejren på
5,5 point.

Skakklubben Rokadens juniordanmarksmester, Michael Nguyen havde ikke nogen heldig turnering. Han mødte tre af topspillerne og havde gode gevinstchancer i sine partier, men måtte i alle tre tilfælde bøje sig for overmagten.

Bedste spiller under 2300 i rating blev Jacob Bjerre Jensen, Århus. Ib Lynæs Hansen, Grenå løb med sejren for spillere under 1900 og endelig blev Jesper Kim Simonsen, Skakklubben Rokaden bedste mand under 1500 i rating.

Specialpræmien – et digitalkamera udsat af Randers Computercenter – blev vundet af Tommy Pless, Skakklubben Rokaden. 

http://www.skakklubbenrokaden.dk/