EM for ungdom, 4. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret
U12: Mikhail Bryakin 1939 RUS 1-0 Mads-Holger Jacobsen 1831 DEN
U14: Dominguez I. Tallo 2129 ESP 0-1 Kristian Seegert 2024 DEN
U14: Bjørn M. Ochsner 1963 DEN 0-1 Joshua Hager 2128 GER
U14: Matija Ostovic 1976 CRO 1-0 Mads Andersen 2092 DEN
U16: Mads Hansen 2041 DEN 1-0 Jasmin Delic   BIH
U16: Nicolai Brondt Pedersen 1966 DEN 0-1 David Klein 2135 NED
U18: Martin Hansen 2128 DEN remis Anastasios Pavlidis 2270 GRE

Jeg sidder her på tilskuerpladsen på tribunen i denne nye sportshal og betragter disse knap tusind unge mennesker, som netop har taget hul på 4. runde. Roen indfinder sig relativt hurtigt, og den summen der netop havde været er nu erstattet af en slags elekticitet i luftet, genereret af de tænkende talenter… Jeg overvejer kort, om denne ladning i luften ville være aflæsbar for blinde, og bemærker, at den underligt nok er understøttet af en sagte brummen, og at denne nok skyldes at aircondition anlægget nu kan høres…
 
Mine tanker falder så på de tusindvis af arbejdstimer der er gået forud for 4. rundes partier. Hver især har spillerne investeret tid og flid i dagens forberedelser, og disse må nu stå deres prøve.
Vore egne talenter adskiller sig ikke fra resten, også de har medbragt deres “magi” til netop dette parti. Teorivarianterne har karakter af magi, og til tider får man indtrykket af, at partierne kan vindes på forhånd, blot man vælger den rette variant… “Skal jeg spille Siesta eller Schliemann? – jeg vil jo gerne vinde!,” blev jeg bl.a spurgt inden dagens runde. Vor unge helt spillede normalt ingen af disse, men med udsigt til en svagere modstander fremkom ønsket om at skærpe spillet. Jeg mente, at han burde holde sig til det kendte, og dermed risikere at partiet blev 10-15 træk længere. Jeg tænker, at der ligger en ubevidst manglende respekt for modstanderen, hvis man antager, at han ikke kan finde ud af teorien på forhånd… Ved middagsbordet hjælpes talenterne ligeledes ad: “Skal du spille mod ham! Spil Benko, han kender garanteret ikke 10.Tb1!? (træneren ej heller i skrivende stund), ham klarer du let!” Skakpartiet bliver let reduceret til teorikendskab. Jeg erindrer vagt, at Bent Larsen engang provokerede med, at man ikke behøvede nogle teorikendskaber (el. kun få) for at vinde kandidatklassen – om han, som jeg, dermed mente, at spillet senest starter, når teorien slipper op eller pointen var, at fokus på teorikundskaber kan overdrives og ikke kan stå alene… Det var en anden tid.
 
I dag var en af de dage…
Mads-Holger skal slå en brik, har to muligheder og vælger den forkerte. Bjørn over vejer Dg4 el. Db1, og vælger det forkerte. Mads A. spiller kongen til h8 for at komme i sikkerhed, men ender i stedet i kampzonen. Nicolai lægger m. d5 bønder i centrum fast, og baner vejen for modstanderen…

Men, Mads H. ofrer glad en kvalitet, og bliver belønnet. Kristian misser gode muligheder, men forfølger gevinsten og får den. Martin spiller godt, og er nok for flink i afslutningen, men får en god halv til regnskabet.

Danske scorer:

U12: Mads-Holger Jacobsen      2.0
U14: Kristian Seegert 3.5
Bjørn M. Ochsner 2.0
Mads Andersen 1.5
U16: Mads Hansen 2.0
Nicolai Brondt Pedersen 1.0
U18: Martin Hansen 2.0

Turneringen kan følges på:

 

www.euroyouth2008.com