Arctic Chess Challenge

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Med undtagelse af to opgør, så vandt favoritterne alt i første runde af Arctic Chess Challenge i Tromsø. Men det vakte stor opmærksomhed, at selveste Magnus Carlsen var den ene, som ikke indfriede forventningerne, og måtte nøjes med remis mod den næsten 700 elopoint lavere ratede Brede Hagen.

Det betyder dog ikke, at Carlsen får et nemt opgør i 2. runde for her møder den unge nordmand Nick de Firmian, der havde en endnu mere uheldig 1. runde, da den danskboende amerikanske stormester tabte til upåagtede Even Thingstad.

Karsten Larsen (K 41), Leif Nørholm Jensen (Århus-Skolerne) og Simon Pind Jessen er med.

Stillingen i toppen efter 1 runde:
1-48. Bl.a. GM Bartosz Socko (Polen), GM Vugar Gashimov (Aserbajdsjan), GM Alexander Moiseenko (Ukraine), GM Mikhail Gurevich (Tyrkiet), GM Victor Mikhalevski (Israel), GM Bartlomiej Macieja (Polen), GM Mikhail Brodsky (Ukraine), GM Vladimir Epishin (Rusland), GM Simen Agdestein (Norge), GM Vladimir Burmakin (Rusland) … 98 deltagere.

http://www.arcticchess.org/